RECENZE: Salomon S-LAB Sense Ultra 5 set – ultralehká běžecká vesta na ultra výlety

RECENZE: Salomon S-LAB Sense Ultra 5 set – ultralehká běžecká vesta na ultra výlety

Parametry

Značka Salomon
Celé jméno recenzovaného výrobku Salomon S-LAB Sense Ultra 5 set
Typ Batohy/ledvinky
Hmotnost 110 g
Barevné varianty černá, modrá, bílá
Údaje výrobce 1 Kapsa na hydrovak: ano
Údaje výrobce 2 Hydrovak: ne
Výbava 1 Softflask 2x
Výbava 2 Píšťalka
Infocena 4090 Kč
Dodává Amer Sports
Více info na www.salomon.com/en-cz

Zaujalo mě

  • Velmi nízká váha
  • Skvěle sedí na těle
  • 3 kapsy na zip

Shrnutí recenze

Velmi lehká běžecká vesta s objemem 5 litrů z nejvyšší řady Salomon S-LAB má spostu vychytávek, které ocení všichni milovníci trailového běhání.

Hlavní část recenze

Vesta Salomon S-LAB Sense Ultra 5 Set je výborná pro dlouhé běžecké výběhy, ať už je to běh pro radost nebo závodění. Při objemu 5 litrů váží pouhých 110 gramů. Dosáhnout menší váhy by už snad bylo proti fyzikálním zákonům.

Minimalistická váha s mnoha vychytávkami

Vesta má i při své minimalistické váze neuvěřitelných 10 kapes nezanedbatelné velikosti. Hlavně tedy především při závodě nezapomeňte, kam jste co dali :). Větší počet menších kapes je dle mého názoru lepší než několik velkých, protože ve velkých kapsách se pak musíte za běhu přehrabovat a hledat to, co zrovna potřebujete, s rizikem, že ty ostatní věci vám přitom vypadnou. Naopak do 10 kapes si můžete rozmístit věci dle potřeby a brzy si zvyknete, kde co máte. Rozmístění kapes uvidíte na fotkách.

Tři z deseti kapes jsou na zip, což je velká úleva, protože vás to zbaví starostí, jestli vám ten klíč od auta nevypadl před dvaceti kilometry nahoře na hřebenu. Na světě si asi existují i kapsy bez zipu, ze kterých nikdy nic nevypadne, ale já jsem takovou ještě neviděl a jistota je jistota.

Dvě hlavní kapsy na zádech jsou opatřeny silikonovým páskem, který má bránit rozevírání.

U vesty je použita technologie Sensifit, která přizpůsobuje vestu vašemu tělu tak, aby dobře seděla.

Zapínání na hrudníku dávám palec nahoru. Je totiž pomocí gumiček a háčků velmi lehce a rychle stahovatelné na libovolnou velikost a dokonce můžete s gumičkami hýbat nahoru dolů dle individuální potřeby každého těla. Rozepínání a zapínání tedy bude v případě potřeby trvat opravdu jen pár sekund.

Materiál umožňuje vzít vestu přímo na tělo

Celé popruhy a záda jsou ze 3D síťoviny, která je příjemná, vzdušná a velmi rychle odvádí pot a vlhkost od těla. Vesta je vyvinuta s vysokým důrazem na detail, což potrvzuje právě fakt, že jsou odstraněna a zjemněna všechna místa, která by mohla způsobovat potenciální odření či nepříjemné škrábání. Proto tedy můžete vestu vzít i na samotné holé tělo. Použit je elastický materiál, který urychluje odvod vlhkosti a potu a zároveň zabraňuje tvorbě bakterií a nepříjemného zápachu.

Vesta se dodává se dvěma Hydropaky o objemu 500 ml, které mají zakulacené dno, aby šly lépe zasunout zpět do předních kapes. Je to detail, ale po několika hodinách běhu ho hodně oceníte. Hydropaky snesou maximální teplotu 60 °C. Zadní velká komora se dá v případě potřeby využít na hydrovak, který se s vestou ale nedodává. Nechybí ani bezpečnostní píšťalka, která je nezbytnou výbavou při pohybu v horách. Na vestě jsou také poutka připnutí běžeckých holí.

Závěrečné hodnocení testera

Pro kratší nebo delší běhy se vesta dodává také ve verzích o objemu 2 a 8 litrů a ve velikostech od XS po XL v unisex provedení.

Celkově na mně vesta Salomon S-LAB Sense Ultra 5 set udělala silný dojem jako špičkový produkt určený i pro nejnáročnější závodíky, kteří hledí na každý gram a vteřinu. Těm ostatním, kteří nepotřebují pokaždé vyhrát, zase tato vesta umožní užít se pohyb v přírodě na maximum.

Zajímavé vybavení

Napiš, jakou máš zkušenost ty

Odpovídáte na komentář: