RECENZE: Raidlight Gilet Responsiv 10 l – běžecká vesta pro nejnáročnější běžce

RECENZE: Raidlight Gilet Responsiv 10 l – běžecká vesta pro nejnáročnější běžce

Parametry

Značka Raidlight
Celé jméno recenzovaného výrobku Raidlight Gilet Responsiv 10 l
Typ Batohy/ledvinky
Materiál 1 3D síťovina R-Dry
Hmotnost 188 g
Údaje výrobce 1 Počet komor: 1
Údaje výrobce 2 Počet vnějších kapes: 4
Údaje výrobce 3 Kapsa na hydrovak: ano
Výbava 1 Hydrovak: ne
Výbava 2 píšťalka
Výbava 3 2x 600ml láhve
Infocena 4399 Kč
Dodává Norská móda
Více info na norskamoda.cz/

Zaujalo mě

  • Sedí na těle jako přirostlá
  • Velké kapsy vepředu
  • Lehounká a přitom objemná

Shrnutí recenze

S obsahem 10 litrů je tento produkt francouzské značky Raidlight zajímavým hybridem mezi běžeckým batohem a vestou. Ocení ho i ti nejnáročnější běžci, kteří se rádi vydávají na dlouhé výběhy.

Hlavní část recenze

Pro určitý druh běhů a závodů je ideální tento kříženec ultralehké běžecké vesty a běžeckého batohu. Je mnohem lehčí (190 gramů) a lépe sedí než obvyklé běžecké batohy a zároveň má mnohem větší objem (10 litrů) než závodní běžecké vesty.

Celkové zpracování uspokojí i ty nejnáročnější běžce a závodníky.

Desetilitrový objem zadní kapsy pojme dost vody a dalších potřebných věcí i na ultraběh bez podpory. Testoval jsem ji takto mimo jiné na 7-hodinovém samostatném přeběhu pouště Wahiba Sands v Ománu.

Kromě hlavní zadní kapsy můžete gely, telefon atd. rozmístit do čtyř dost velkých kapes umístěných vepředu na popruzích. Dvě z těchto kapes můžete využít i pro „Press to drink“ láhve o objemu 2×600 ml, které jsou dodávány spolu s vestou. Tyto kapsy jsou z velmi pružné látky, aby věci uvnitř nevypadávaly a aby se do nich snadněji zasouvaly „Press to drink“ láhve, což vlastně nejsou láhve, ale spíše minivaky s naústkem. Musím říct, že nacpat je do kapes vyžaduje trochu cviku, ale potom se z nich pije pohodlně. K těmto láhvím už do přední kapsy nic nedáte, takže pokud je použijete obě, zbudou vám vepředu již jen dvě kapsy na různé věci (+ velká zadní kapsa). Ty jsou sice hodně velké a všechno potřebné pojmou, ale když v nich máte třeba telefon, gely, sluchátka, náplast, opalovací krém a nějaké další nutnosti, tak najít v nich za běhu to správné a vyndat to tak, aby nic dalšího nevypadlo, není úplně pohodlné.

Vepředu i vzadu jsou na vestě držátka na hůlky.

Na popruzích a zádech je použitá velmi prodyšná, rychleschnoucí látka, příjemná na dotyk i po 7 hodinách používání.

Raid Light je zřejmě unikátní tzv. mikrometrickým upínáním, tedy otočným kolečkem umístěným na boku, kterým přitáhnete nebo povolíte upnutí vesty na těle. Díky tomu, i díky dobrému střihu a dobře zvoleným materiálům, sedí vesta perfektně na těle. Nedře, nešoupe, neblembá, neodstává.

Vesta je také dostupná v 3l verzi – závodní variantě a 20l verzi pro etapové závody. Vestu bude možné otestovat na závodech seriálu 7 pohoří. Více info najdete na webu www.7pohori.cz.

Zajímavé vybavení

Napiš, jakou máš zkušenost ty

Odpovídáte na komentář: