Co přinese olympiáda v Riu? Koho a kdy sledovat?

Co přinese olympiáda v Riu? Koho a kdy sledovat?

Hlavní svátek sportovců a sportovních fanoušků celého světa bude již dnes zahájena. Olympijské hry v Rio de Janeiru odstartují slavnostním zahájením a v atletických disciplínách budeme moct sledovat hned několik českých sportovců.

Hry XXXI. letní  olympiády odstartují velkolepým zahajovacím ceremoniálem již 5. srpna a sled sportovních klání se bude konat až do 21. srpna. Atletické disciplíny se budou konat ve čtvrti Maracana, kde se nachází atletický stadion.

Z českých hvězd se na startu objeví následující:

V královské disciplíně jediná česká zástupkyně

Eva Vrabcová Nývltová – jako jediná se nominovala na start královské disciplíny maratonu. Její první maraton, který si zaběhla v květnu v Praze, stačil na olympijský limit s přehledem. Uvidíme, co předvede v celosvětové konkurenci.

Maraton se poběží v neděli 14. 8. od 14:30.

Anežka Drahotová – tato 21 letá chodkyně z Rumburka je držitelkou národních rekordů na 10 i 20 km. Anežku známe z české scény také jako běžkyni, která se účastnila např. Pražského půlmaratonu. Na olympiádě bude ale bojovat v rychlochůzi na 20 km.

Sledovat ji můžete  v pátel 19. 8.

Na 400 metrů má Česko hned několik želízek v ohni

Zuzana Hejnová – Zuzanu asi netřeba představovat. Tato zkušená atletka, která se specializuje na 400 překážek, již předvedla výborné výkony na světových mítincích. JE mistryní světa z roku 2013 a 2015. Olympijskou medailistkou (3. místo, 2012) z Londýna a nespočet dalších úspěchů na domácí i světové scéně.

Denisa Rosolová – tato 30 letá atletka z Karviné má také velmi kvalitní výsledky i zkušenosti. Na olympiádě v Londýně (2012) skončila na výborném 7. místě. Je mistryní Evropy z roku 2011 v Paříži a své zkušenosti jistě prodá i na této olympiádě.

1. kolo rozeběhů je plánované na úterý 16. 8., semifinále na středu 17. 8. a finále na pátek 19. 8.

Pavel Maslák – jeho poznávacícm znamením jsou rukávky a jeho nejsilnější disciplínou 400 metrů – jedna z nejnáročnějších disciplín vůbec. Na OH v Londýně skončil 12. a i na této olympiádě si v tvrdé konkurenci bude pomýšlet na co nejlepší umístění

1. kolo rozeběhů je plánované na sobotu 13. 8., 1. semifinále na 14. 8. a finále na sobotu 15. 8.

Jakub Holuša – tento talentovaný atle předváděl poslední roky neuvěřitelné výkony v hale i pod otevřeným nebem. Jeho hlavní disciplínou je 800 m a 1500 metrů. Na 1500 metrů dokonce překonal více než 30 let starý národní rekord! Na olympiádě ho uvidíme také v disciplíně na 1500 metrů.

1. kolo rozeběhů je plánované na úterý 16. 8., 1. semifinále na pátek 19.8., finále na neděli 21. 8.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: