Recenze: Odpružené běžecké boty Nike Air Zoom Wildhorse 3 zajistí jistý pocit v terénu

Recenze: Odpružené běžecké boty Nike Air Zoom Wildhorse 3 zajistí jistý pocit v terénu

Parametry

Značka Nike
Pro jaký povrch je bota vhodná Sníh, Běh v horách, Náročný přírodní terén, Běžný přírodní terén, Silnice
Pro jaký druh běhu je bota vhodná Dlouhé až velmi dlouhé tratě (půlmaratón až ultra), Závod, Vytrvalostní trénink, Rekreační běh
Hmotnost 292 (vel. 42) g g
Sklon pata - špička 8 mm
Infocena 2990 Kč
Dodává Nike Czech s.r.o

Zaujalo mě

  • Pěkný design.
  • Prodyšný svrchní materiál.
  • Solidní odpružení.

Shrnutí recenze

Jedná se o nástupce loňského modelu Wildhorse 2, který se vyznačoval, příjemně odlehčenou horní strukturou, skvěle odpruženou, ale přesto rozumně tenkou podrážkou. Tyto boty mají rovněž solidní trakci na ledu a sněhu.

Materiál svršku, použitá membrána, prodyšnost

Obuv disponuje lehkým svrškem ze síťoviny se syntetickým krytím. Adaptive fit systém s vlákny Flywire slouží pro zlepšení podpory střední části chodidla.

Antracitová variantaAntracitová varianta

podrážkapodrážka

Boty - antracitBoty – antracit

Prohlédněte si další fotky k recenzi…


Odpružení boty, použité materiály v podešvi apod.

Kompresně formovaná phylonová mezipodešev s jednotkou Nike Zoom v patní části zajistí citlivé tlumení.

Podrážka, přilnavost, chování na mokrém povrchu apod.

Pryžová podešev obohacena výstupky zajišťující lepší přilnavost na mokrém povrchu.

Modrá variantaModrá varianta

Osobní zkušenost

Boty váží 292 g (pánská velikost 42) a sklon mezi patou a špičkou je osm milimetrů (28 mm pata, 20mm přední části chodidla). To je drobný nárůst oproti předchozí generaci.

Materiál na svrchní části působí lehkým a prodyšným dojmem a na povrchu trochu žmolkovatí. Špička je zpevněná druhou vrstvou, která zakrývá oblast prstů a výrazně překrývá celý palec a zpevňuje okolí paty. Vnitřní vrstva je pohodlně měkká i pro nohu bez ponožky. Barevné varianty jsou antracit s oranžovými prvky a zelenou podrážkou a tmavě modrá se světlejšími prvky a žlutou podrážkou.

Podrážka je oproti předchozímu modelu Wildhorse 2 o něco vyšší. V zadní části je umístěna tlumící vrstva Nike Air Zoom a přední část je vybavená hrubým vzorem podrážky zabezpečující jistý pocit v terénu. Výstupky jsou trochu větší v centrální oblasti a po okrajích jsou nyní výraznější. Tato bota zvládne bez problémů silnice, ale lépe se budete cítit na měkkém povrchu.

  • Flywire Jedná se o vlákna umístěná ve svršku obuvi, která se stahují podle pohybu nohy. Tím je dosaženo maximální podpory, stability a dochází též k redukci hmotnosti obuvi.
  • Zoom Air Tlumící systém, který umožňuje citlivější kontakt se zemí. Je nižší, rychlejší, s výbornou stabilitou a pevnějším došlapem. Tato jedinečná konstrukce umožňuje, aby si tlumící polštář zachoval svůj tvar i při nahuštění.
  • Phylon Lisovaná mezipodešev, která přináší lehké tlumení a měkký plynulý krok.

Zajímavé vybavení

Napiš, jakou máš zkušenost ty

Odpovídáte na komentář: