Recenze: Salming Trail T2 – rychlá, lehká trailovka

Recenze: Salming Trail T2 – rychlá, lehká trailovka

Parametry

Značka Salming
Celé jméno recenzovaného výrobku Salming Trail T2
Pro jaký povrch je bota vhodná Běžný přírodní terén, Náročný přírodní terén, Běh v horách
Pro jaký druh běhu je bota vhodná Rekreační běh, Tempový trénink, Závod
Hmotnost 290 g g
Šněrování Zavázané tkaničky drží bez hnutí (kéž by takovou samozřejmost měly všechny ostatní běžecké boty) a i při silném dotažení to na žádném místě příliš neškrtí.
Sklon pata - špička 5 mm
Podpora nohy neutrální
Infocena 3699 Kč
Dodává Salming ČR s.r.o.

Zaujalo mě

  • Rychlá, svižná, lehká bota
  • Trvanlivost svršku
  • Jedna z mála bot, ke kterým jsem si vytvořil emotivní vztah ... až se oběhá, bude se mi po ni stýskat :)

Shrnutí recenze

Výborná, lehká, rychlá, pohodlná bota do terénu. Hodí se na závody i rychlé tréninky, ale hlavně si ji oblíbíte, protože se při běhu v ní budete cítit rychlí a hbití jako kamzík.

Materiál svršku, použitá membrána, prodyšnost

Prošívaná ochranná vrstva RocShield chrání chodidlo po obvodu celé boty, většina zbylého svršku je ripstop nylon. V průběhu tří měsíců intenzivního běhání se svršek boty ukázal jako velmi trvanlivý. Podrážka už po několika stech kilometrech běhání v náročných terénech pomalu začíná nést známky opotřebování, ale jinak se bota nikde nepáře, netrhá, neodírá. U mnoha jiných bot, obzvláště takto lehkých a stavěných spíše na rychlost, to bývá naopak a svršek se rozpadá jako první příliš brzy.

Salming Trail T2 je ideální bota na jakoukoliv lesní či horskou cestuSalming Trail T2 je ideální bota na jakoukoliv lesní či horskou cestu

Salming Trail T2 má klasické šněrováníSalming Trail T2 má klasické šněrování

Pokud rádi běháte po takových cestičkách, bota se vám bude líbitPokud rádi běháte po takových cestičkách, bota se vám bude líbit

Prohlédněte si další fotografie k recenzi…

Bota je dost nízká, takže do ní možná o trochu více padají kamínky.

Salming Trail T2 jsem testoval v letních vedrech doma i v jižních krajích a bota hodně dobře větrá a noha se tolik nepotí.

Na špičce boty je ochrana proti nechtěnému nakopnutí kamene a výztuhu, jejímž cílem je nejen chránit, ale také stabilizovat nohu, najdete také kolem paty.

Odpružení boty, použité materiály v podešvi apod.

Jde o botu určenou do terénu a na rychlejší běhy, takže velké odpružení není to hlavní, co byste měli u této boty čekat.

Nicméně Salming Trail T2 není nijak zvlášť tvrdá bota a pár kilometrů po asfaltu cestou k lesu na kloubech neucítíte. Pro delší tratě by měl každý zvážit sám podle své výkonnosti, zda je odpružení dostačující. Osobně se mi nejvíce boty Salming Trail T2 osvědčily na tratích do 15 km.

Podešev je ze vstřikovaného a trvanlivého materiálu EVA.

Pata i špička jsou chráněnyPata i špička jsou chráněny

Podrážka, přilnavost, chování na mokrém povrchu apod.

Na lesních cestách, kořenech a kamenech drží dobře, obzvláště za sucha. To jsou přesně druhy terénu, kde si běh v této botě nejlíp užijete.

Dynamika odrazu

V této botě mám vždycky pocit, že běžím lehce a rychle. Vyzkoušel jsem ji i na několika závodech trailových i v orientačním běhu, a dokonce i jeden vyhrál, ale to bylo tak málo účastníků a takové vedro (které mi vyhovuje), že ho ani nechci jmenovat:)

Osobní zkušenost

Každý má samozřejmě nohu trochu jinak stavěnou, ale bota je pohodlná, dobře sedí, perfektně obepíná nohu, nikde mě nic netlačí.

Zajímavé vybavení

Napiš, jakou máš zkušenost ty

Odpovídáte na komentář: