Recenze Saucony Kinvara 7: silniční boty na zimní objemový trénink

Recenze Saucony Kinvara 7: silniční boty na zimní objemový trénink

Parametry

Značka Saucony
Celé jméno recenzovaného výrobku Saucony Kinvara 7
Pro jaký povrch je bota vhodná Silnice, Běžný přírodní terén, Dráha
Pro jaký druh běhu je bota vhodná Rekreační běh, Vytrvalostní trénink, Dlouhé až velmi dlouhé tratě (půlmaratón až ultra)
Hmotnost 218 g g
Šněrování Klasické
Sklon pata - špička 4 mm
Podpora nohy neutrální
Infocena 3599 Kč
Dodává MOFO CZ
Více info na www.saucony.eu/cs

Zaujalo mě

  • Lehkost
  • Perfektní rovnováha dynamiky a odpružení
  • Všestranné využití

Shrnutí recenze

Pro běh na silnici a zpevněných cestách je potřeba kvalitní obuv, která vás optimálně ochrání před nárazy. Lehounká bota Saucony Kinvara 7 s neutrálním došlapem a podešví z nového materiálu Everun vám tyto podmínky může poskytnout. Otestovali jsme za vás.

Materiál svršku, použitá membrána, prodyšnost

Bezešvý svršek FlexFilm™, který disponuje exoskeletem, dopřeje potřebnou podporu a pevnou fixaci nohy. Svršek je dále opatřen síťovinou, která poskytuje prodyšnost a navodí příjemné klima po celou dobu běhu.

Mezipodešev je z nové technologie EVERUNMezipodešev je z nové technologie EVERUN

TRI-FLEX zajišťuje lepší kontakt s povrchemTRI-FLEX zajišťuje lepší kontakt s povrchem

Šněrování je částečně ukryto pod svrškemŠněrování je částečně ukryto pod svrškem

Prohlédněte si další fotografie k recenzi…

Odpružení boty, použité materiály v podešvi apod.

Pěnová mezipodešev je vybavena zcela novou technologií EVERUN, která by měla poskytnout lepší tlumení a má podle údajů výrobce poskytovat až 83% návratnost energie.

Podrážka, přilnavost, chování na mokrém povrchu apod.

Extrémně lehká podešev z pryže IBR+ s rozložením TRI-FLEX nabízí dobrý kontakt s podkladem a umožňuje přirozenější běh.

Boty jsou určeny primárně na asfalt a zpevněné cestyBoty jsou určeny primárně na asfalt a zpevněné cesty

Dynamika odrazu

Subjektivní pocit: na to, jak hodně je bota odpružená, nebrzdí vás při běhu. Jednak je lehká a rozhodně v ní nemám mít takový ten divný pocit, že běžím v bačkorách jako mívám v některých jiných hodně odpužených botách. Saucony Kinvara 7 lze určitě použít kromě rekreačního běhu a objemového tréninku i na tempový trénink a případně závody.

Osobní zkušenost

Pro většinu příznivců americké značky Saucony je model Kinvara modelem číslo jedna. Model „Kinvara 7“ má oproti předchozím inovovaný svršek a především podešev. Celkově je bota oproti „šestce“ tvrdší a pevnější.

Bota vyniká velmi nízkou váhou (kolem 220 g podle velikosti) a dost všestranným využitím. Botu určitě využijete při tréninku na asfaltu a běžných zpevněných cestách. Dobrým odpružením se hodí pro nabíhání objemových tréninků v podzimní a zimní části tréninku, kdy také nejčastěji běháte po asfaltu. Pro většinu běžců bude dobrá i na (nikoliv trailové) závody, včetně půlmaratonských a maratonských vzdáleností.

Kinvaru 7 jsem vzal i na pár výběhů do lesa a výsledek byl lepší než jsem očekával. Mnoho na asfalt určených bot jiných značek je i v lehkém přírodním terénu velmi nestabilních, ale v Saucony Kinvara 7 jsem tento pocit neměl. Do náročného přírodního terénu ale pochopitelně není dělaná.

Běhání v této botě je velmi příjemné: bota dobře dýchá, noha se nepotí, je lehká, dynamika a odpružení jsou v perfektní rovnováze, noha v ní dobře sedí.

Koupí této boty určitě neuděláte chybu.

Prvních 200 naběhaných kilometrů nezanechalo na botách žádné známky opotřebení. Jakmile v nich naběhám ještě několikrát více, doplním recenzi o osobní zkušenost s trvanlivostí boty. Podle jiných běžců je však Saucony Kinvara 7 výborná i v tomto ohledu.

Zajímavé vybavení

Napiš, jakou máš zkušenost ty

Odpovídáte na komentář: