RECENZE: adidas Ultra Boost X – už žádné kompromisy mezi funkčností a vzhledem

RECENZE: adidas Ultra Boost X – už žádné kompromisy mezi funkčností a vzhledem

Parametry

Značka adidas
Celé jméno recenzovaného výrobku adidas Ultra Boost X
Pro jaký povrch je bota vhodná Silnice
Pro jaký druh běhu je bota vhodná Rekreační běh, Vytrvalostní trénink
Hmotnost 230 (6 UK) g g
Šněrování klasické
Zpevnění klenby TORSION® SYSTEM
Podpora nohy neutrální
Infocena 4899 Kč
Dodává adidas
Více info na www.adidas.cz

Zaujalo mě

  • neutrální design
  • ponožkový tvar svršku
  • volný prostor pod klenbou
  • přizpůsobení každému tvaru nohy
  • vysoká cena

Shrnutí recenze

adidas Ultra Boost X je dámský model boty, který se přizpůsobí každé noze a ženě, která miluje běh. Zpříjemní vám každodenní výběhy a navíc zaujme neotřelým designem.

Materiál svršku, použitá membrána, prodyšnost

Svršek je tvořen z bezešvého a příjemně elastického materiálu, který nohu po nazutí příjemné obepne. Bota je určena do městských podmínek na asfalt a jiné zpevněné povrchy, proto se zde např. membrána neřeší vůbec. Materiál je prodyšný a v letních měsících je možné botu nosit úplně bez ponožek.

Zpevnění klenby je zde řešeno systémem TORSION® SYSTEM, které je pohodlné a porpojené tkaničkami. Duté místo pod klenbou je ponecháno zejména proto, aby se bota přizpůsobila všem typům nohy – plochým i přirozeně klenutým a především je tvarována a určena pro dámskou nohu.

Podrážka Continental skvěle přilne k povrchuPodrážka Continental skvěle přilne k povrchu

Pod klenbou je Volné místo mezi podešví a svrškem

Svršek je elastický a bezešvý, uvnitř najdeme klasickou vložkuSvršek je elastický a bezešvý, uvnitř najdeme klasickou vložku

Prohlédněte si další fotografie k článku…

Odpružení boty, použité materiály v podešvi apod.

Podešev je u tohoto modelu tvořena vylepšenou a ještě odolnější pěnou Boost, která by měla zajišťovat nejen dostatečné tlumení na tvrdém podkladu, ale i návratnost energie. Výrobce doslova tvrdí: čím více energie vydáte, tím více enegie vám boty vrátí. Takže se nebojte do běhání pořádně opřít 🙂

Podrážka, přilnavost, chování na mokrém povrchu apod.

Podrážka je vyrobena z kvalitní gumy Continental, která zajišťuje přilnavost k povrchu. Její vlastnosti zaručují stabilitu jak na suchém, tak i na mokrém povrchu. Bota je určena na asfalt a jiné pevné podklady.

Dynamika odrazu

Malinko horší stabilita díky vysokému podešvi vyrobené z technologie Boost. Boty jsou určené spíše na trénink a pomalejší běhy.

Celá podešev je vyrobena z materiálu BoostCelá podešev je vyrobena z materiálu Boost

Osobní zkušenost

První kontakt s botou mi ihned připomněl model Ultra Boost, který je stejně jako tento na celoboostové podešvi. Rozdíl oproti předchozímu modelu je jednoznačně v jednoduchosti a designu. Ultra Boost X ještě více ubírá na materiálu svršku, který se dá v podstatě přirovnat k pevnější ponožce se šněrováním. Díky tomu se bota perfektně hodí na jarní a letní výběhy, kdy dokonce oceníte možnost běhat v těchto botách bez ponožek – bezešvý a elastický svršek Primekit k tomu přímo vybízí.

Bota je určena výhradně ženám a jejich tvaru a potřebám chodidla. Tunel pod klenbou, do kterého můžete strčit téměř celou dlaň, má funkci přizpůsobovací. Není tedy potřeba řešit, jaký tvar chodidla máte, protože bota se noze příjemně přizpůsobí.

Technologie Boost, z které je vyroben celý podešev, velmi dobře tlumí a je poměrně měkká. Bota je určena především na běhání po zpevněném povrchu, ideálně tedy ve městě v parku, po chodnících apod., kde tlumící vlastnosti oceníte. Podrážka Continental skvěle přilne ke všem druhům pevných povrchů vč mokrého, což bývá největší problém. Celkově výrobce garantuje dlouhou životnost tohoto modelu – nevím, jak u těchto bot, ale moje zkušenost s Boostem skutečně tento fakt potvrzuje. Boost je velmi odolný a ani po roce pravidelného užívání (u jiného modelu) neprojevuje výrazné známky opotřebení.

Výrobce botu doporučuje na všechny druhy běhů – od krátkých výklusů, přes dlouhé výběhy až po závody. Osobně bych doporučila si na botu nejdříve zvyknout, než s ní vyrazíte na závod. Díky elastické svršku a tlumivé podešvi jsem v rychlejším tempu neměla pocit 100% stability. Botu tedy doporučuji spíše na pomalejší běhy a každodenní pravidelné běhání po městě – pokud se v botě budete cítit dobře, pak určitě nevidím důvod, proč je na závod nevzít. Pokud máte rádi sportovnější styl, tak není od věci vzít si boty i jako módní doplnit k vašemu outfitu, do práce či chození po městě.

Co se mi velmi líbí, je design boty, který je tentokrát řešen ve více elegantním stylu. Bota nehraje všemi barvami, ale je provedená ve velmi decentním stylu, který navíc lehce sladíte s ostatním oblečením.

Zajímavé vybavení

Napiš, jakou máš zkušenost ty

Odpovídáte na komentář: