RECENZE: Reebok Floatride Run Ultraknit – zaručený partner pro objemový trénink na asfaltu

RECENZE: Reebok Floatride Run Ultraknit – zaručený partner pro objemový trénink na asfaltu

Parametry

Značka Reebok
Celé jméno recenzovaného výrobku Reebok Floatride Run Ultraknit
Pro jaký povrch je bota vhodná Silnice
Pro jaký druh běhu je bota vhodná Rekreační běh, Vytrvalostní trénink, Tempový trénink, Závod, Dlouhé až velmi dlouhé tratě (půlmaratón až ultra)
Hmotnost (vel. 44) 277 g g
Šněrování Stažení síťovinou + tkaničky se třemi dírkami na botě
Sklon pata - špička 10,5 mm
Podpora nohy neutrální
Infocena 3999 Kč
Dodává Rebook.cz
Více info na www.reebok.cz

Zaujalo mě

  • Neobvyklý design
  • Pletená síťovina z materiálu Ultraknit – pohodlně obepíná přední část nohy
  • Absence běžeckého zavazování – volnější kotník
  • Při jakýchkoli menších nerovnostech nebezpečí úrazu - zvrtnutí

Shrnutí recenze

300 běžců naběhalo více jak 24 000 kilometrů, aby pomohli spolu s nejnovější technologií stvořit něco jedinečného a zcela nového. Už v regálu si všimnete vzhledem vyčnívající boty, na které vás zaujme kombinace pevné patní konstrukce a pleteného svršku z materiálu Ultraknit v přední části chodidla. Nenechává vás to a tak si tyto silniční boty na dlouhé vzdálenosti vyzkoušíte. A jaké to bude, když s nimi vyběhnete?

Materiál svršku, použitá membrána, prodyšnost

Maximálně prodyšný bezešvý svršek z pleteného síťovaného materiálu Ultraknit vám obepne nohu a nepustí. Noha nejenom že bude stále dobře odvětrávaná, ale bude mít i dostatek pohybu, protože celý svršek je elastický.

Pohled na botyPohled na boty

Svršek je z prodyšného upletu UltraknitSvršek je z prodyšného upletu Ultraknit

Kolem paty najdete okraje z pěny EVAKolem paty najdete okraje z pěny EVA

Prohlédněte si všechny fotografie k recenzi…

Odpružení boty, použité materiály v podešvi apod.

Už z názvu boty je možné rozluštit, jaká technologie zde byla použita. Pěnová tlumící technologie Floatride vám umožní podání komfortní, velmi kvalitního a rychlého výkonu, který potrvá i na dlouhé vzdálenosti.

Kolem celé patní části jsou podpůrné pěnové okraje z EVA materiálu, které spolu s pevnou konstrukcí, která vede od tkaniček přes celou 3D patu napomáhá udržet chodidlo stále v rovnováze.

Mezipodešev je z odolného materiálu FloatrideMezipodešev je z odolného materiálu Floatride

Podrážka, přilnavost, chování na mokrém povrchu apod.

Podrážka je tvořena z odolné pryže, která vyhovuje požadavkům běhu na asfaltu na dlouhé vzdálenosti. Na polních cestách sice proběhnete, ale určitě ne na dlouhou vzdálenost. Do těžšího terénu, lesa, na stezky a do jiného náročného terénu boty nejsou vůbec vhodné. Díky pletenému svršku chodidlo v botě nedrží a při šlápnutí na nerovnost (kořen, kamen, šikmá plošina atd.) hrozí pád, vyvrtnutí kotníku apod. Na asfaltu je to však bez problému. Síťovaný svršek také není vhodný do deštivého počasí nebo po proběhnutí mokré trávy se vám hned dostane vlhkost do boty.

Dynamika odrazu

Po vyběhnutí budete cítit, jak vás boty tlačí dopředu. Jejich lehkost a pružnost dodává pohodlnost a dynamiku běhu.

Osobní zkušenost

Jako běžec se aktivnímu a závodnímu běhu věnuji pátý rok, přičemž jsem si postupně přes 5 a 10 kilometrů zaběhl půlmaraton za 1:28 a maraton za 3:20. Další rok i etapový ultramaraton a spousty jednotlivých ultramaratonů v horách. Největší úspěch v ultra byla Krakonošova stovka za 12:30. Boty jsem zkoušel pouze na asfaltové závody a dosáhl jsem uspokojivého výsledku.

První nazutí do bot bylo, jako když se obuju do domácích papučí. Byl jsem zvědavý na boty s pružnou síťovinou bez jazyku a první pocit je super. Jakmile jsem s nimi vyrazil na běh, hned mi pár lidí pochválilo jejich vzhled a přitáhlo to pozornost. Abych je důkladně otestoval, tak jsem si je vzal rovnou na krátký závod na 7 km. Někdy mám problémy s odřenou patou, ale po doběhnutí to bylo, jako kdybych v nich naběhal už několik stovek kilometrů. Ani na jedné části boty jsem nezaznamenal problémy. Potěšil mě také velmi otevřený kotník a pohodlné vypolstrování v patní části.

Při běhu je to pohodlí, které má spoustu ale. Normálně mám velikost 44 nebo 44 2/3. U těchto 44 se mi zdálo, že jsou příliš velké. Na délku jsou v pořádku, ale ve špičce jsou volné a kolem kotníku mi také přijdou volnější. Je to způsobeno, že mají pouze 3 dírky na tkaničky a nejde je běžecky zavázat. Tkaničky zde navíc ani moc nepomohou.

To hodně pocítíte, jakmile budete v botách rychle a prudce zatáčet anebo vběhnete na nerovný povrch. Na místech, kde s univerzální botou normálně letím, tak s těmito jsem musel dávat velký pozor, zpomalit anebo případně i zastavit a jít chůzí.

Boty si určitě najdou své příznivce mezi těmi, co rádi zkouší nové věci anebo mezi věrnými zákazníky značky Reebok.

Zajímavé vybavení

Napiš, jakou máš zkušenost ty

Odpovídáte na komentář: