RECENZE: VJ Sport Irock2 – nejen pro čistokrevné orienťáky

RECENZE: VJ Sport Irock2 – nejen pro čistokrevné orienťáky

Parametry

Značka VJ Sport
Celé jméno recenzovaného výrobku VJ Sport Irock2
Pro jaký povrch je bota vhodná Běžný přírodní terén, Náročný přírodní terén, Bahno
Pro jaký druh běhu je bota vhodná Vytrvalostní trénink, Závod, Spíše kratší tratě (do 10 km)
Hmotnost 240 g g
Šněrování standardní
Sklon pata - špička 6 mm
Podpora nohy neutrální
Vyrobeno v jaké zemi Finsko
Infocena 3199 Kč
Dodává H.S.H. Sport
Více info na www.vjsport.cz

Zaujalo mě

  • Velmi dobrý odraz a přilnavost v terénu
  • Univerzálnost pro různé povrchy terénní povahy
  • Výborně sedí na noze

Shrnutí recenze

Pokud běháte často v terénu a chcete stabilní botu s dobrým odrazem, vřele Vám tento model doporučuji. Jedná se o profesionální model závodní obuvi pro orientační běh a do terénu bez hřebů. Své uplatnění najde i v závodech typu SkyRace.

Materiál svršku, použitá membrána, prodyšnost

Horní vrstva Schoeller ®-Keprotec ® Poskytuje vynikající ochranu, odolnost vůči vlhkosti a zaručuje vám vysokou úroveň pohodlí. Samotný materiál je vodotěsný.

Odpružení boty, použité materiály v podešvi apod.

Agresivní trakční gumová podrážka nabízí velmi dobrou přilnavost. Tato obuv je vybavena tlumícím systém KvamO. Velké mikrovlákno-uretanové polštáře, vnitřní torzní vzpěra a tvarovaná stélka.Materiál FITLOCK chrání vnitřek vašeho chodidla proti nárazům ze spodku podrážky.

Podrážka, přilnavost, chování na mokrém povrchu apod.

Velmi dobrý odraz a přilnavost v terénu. Výborně zabírá i za mokra a to i v měkkém a bahnitém terénu. Varianta obuvi s kovovými hřeby je samozřejmě v terénu lepší, ale zas není vhodná na přeběhy po tvrdším povrchu, kterých se například při krosovém závodě nevyvarujete. Proto mi tato podrážka přijde jako velmi dobrý kompromis.

3

2

1

Prohlédněte si i další fotografie k článku…

Dynamika odrazu

Dobrý pocit z toho, že bota dobře sedí, máte i při odrazu a běhu v terénu, jak do kopce, tak i z prudkého kopce. Záběr bez prokluzu, na který se rozhodně můžete spolehnout.

Osobní zkušenost

Představuji vám terénní sportovní obuv VJ Sport Iroc2. Na první dojem mi přišla velmi úzká, avšak i na širší nohy, jako jsou ty moje, padla úplně bez problému a perfektně se přizpůsobila tvaru nohy. Dobrý pocit z toho, že bota dobře sedí, máte i při odrazu a běhu v terénu, jak do kopce, tak i z prudkého kopce. Testoval jsem na lesních cestách s tvrdým i měkkým povrchem, ve volném lesním terénu a ocenil jsem výborný odraz v každé z uvedených situací, který je zajištěný vhodně profilovanou podrážkou z butylové pryže (nesmeká se). Bota v terénu dobře tlumí a je zde spolehnutí i na její celkovou stabilitu. Dobře jsem se v botách cítil i na kratších úsecích s asfaltovým povrchem. Nedobrý pocit jsem měl pouze na cestách vysypaných kamenivem, kde byly přes podrážku ostré kameny hodně cítit (to je ale problém většiny lehčích běžeckých bot).

RECENZE: VJ Sport Irock2 - nejen pro čistokrevné orienťáky

Další informace

Finská značka VJ Sport si již více než 20 let trží výsadní postavení mezi speciální obuví pro orientační běh a běh v náročném terénu. Model Integrator si již získal pověst nejlepší boty pro rekreační OB a model Bold představuje volbu elitních závodníků včetně mnohonásobných mistrů světa. Vj Sport neustále své boty inovuje, aby nabídla svým zákazníkům maximum.

► Výhradním zastoupením a distributorm značky VJ Sport v České republice je firma H.S.H Sport

Zdroj: www.vjsport.cz/

Zajímavé vybavení

Napiš, jakou máš zkušenost ty

Odpovídáte na komentář: