Aktivně ve 3D prádle – recenze trika a kalhot Craft Active Comfort

Aktivně ve 3D prádle – recenze trika a kalhot Craft Active Comfort

Parametry

Značka Craft
Celé jméno recenzovaného výrobku Craft Active Comfort
Typ sportu běh
Typ oblečení triko
Pohlaví dámské
O jakou vrstvu se jedná první (spodní)
Do jakého ročního období se hodí celoroční
Materiál 1 70
Materiál 2 30
Hmotnost 130 g
Gramáž 160
Barevné varianty šedá, tmavě šedá, modrá, růžová, černá
Údaje výrobce 1 Ploché švy
Údaje výrobce 2 Bodymappingové zóny
Údaje výrobce 3 Rovný střih
Dodává Vavrys
Více info na www.craft.cz

Zaujalo mě

  • povedený design
  • bezešvá technologie
  • zóny pro fixaci a odvod potu

Shrnutí recenze

Designově propracovaná řada prádla Active Comfort je určena především jako spodní vrstva do chladnějšího počasí. Díky velmi zajímavému vzhledu se nabízí použítí i jako jediné první vrstvy. Testovala jsem dohromady triko s dlouhým rukávem i dlouhé kalhoty na podzim při běhání a v zimě na běžkách. A jak u mě prádlo obstálo?

Hlavní část recenze

Infocena triko: 1090 Kč
Infocena spodky: 1090 Kč

 

Nejdříve bych zmínila vzhled prádla, který je pro nás ženy jedním z nejdůležitějších parametrů, že? A musím říct, že mě celkově nadchlo. Triko i kalhoty jsem si ihned po rozbalení z úhledné vysouvací krabičky zamilovala. Materiál pleteniny je na dotek velmi příjemný a působí kvalitním dojmem. Jedná se o mix polyesteru a polyamidu, který by měl zajistit dostatečně rychlý odvod vlhkosti, pevnost a tvarovou stálost prádla.

 

Vpředu je na triku výrazné logo Craft a na rukávu dlouhý plochý ševVpředu je na triku výrazné logo Craft a na rukávu dlouhý plochý šev

V podpaží je pletenina uzpůsobena pro lepší a rychlejší odvod potu od tělaV podpaží je pletenina uzpůsobena pro lepší a rychlejší odvod potu od těla

Prodyšná 3D pletenina

Pokud se podívám na triko, tak působí dojmem, jako by bylo složeno z mnoha jednotlivých částí, ale není tomu tak. Může za to speciální 3D struktura pleteniny, která má v různých částech trika různou tloušťku a gramáž. Triko je tak lehčí, v hodně potivých místech prodyšnější a přesto téměř bezešvé. Šev naleznete akorát nahoře na ramenech, u vsazení rukávů a ten nejdelší vede od podpaží k zápěstí. Všechny jsou ploché a nijak je při pocení neucítíte.

Rukávy jsou příjemně dlouhé a působí dojmem, že jsou zakončeny stahovací gumou. Ve skutečnosti jsou vyrobeny z jednoho kusu látky a konce jsou pouze jinak upleteny. Funkčně to ale nemá absolutně žádný negativní vliv. Záda nejsou oproti předku nijak prodloužena, ale triko je celkově dlouhé, takže se nechtěného vytáhnutí trika nahoru nemusíte obávat.

Kalhoty jsou ze zcela stejného materiálu a příjemně sedí. Střihově jsou v pase celkem vysoké, takže si je lze vytáhnout až do úrovně pupíku. V oblasti podkolenních jamek je opět využito 3D tkaniny k vytvoření prodyšné oblasti. Vpředu na kolenech jsou naopak kalhoty vyztužené. Přední stranu pružné pasové části zdobí logo Craft.

Hodnocení testerky

Rozhodla jsem se prádlo otestovat při běhání. Venku bylo 5 °C a chvilkami poletoval sníh, chvílemi pršelo. Přes prádlo jsem si oblékla lehkou větrovku a běžecké kalhoty a vyrazila. Než jsem došla do parku, kde běhávám, bylo mi trochu chladněji. To je při běhání v zimě dobré znamení, že jsem oblečení zvolila správně. Po rozběhání a následnému rozehřátí prádlo začalo plnit svoje funkce a začlo hřát.

Patřím k těm, co se hodně potí, proto je pro mě odvod potu velmi důležitý. Ten byl v oblastech, kde se běžně potím, dostatečný. Například v podpaží i na bedrech jsem se potila méně, než v jiném prádle, za což může odlehčená gramáž v těchto oblastech. Ani po delší době mi nebylo prádlo nepříjemné, neškrábalo, nelepilo se.

V oblasti pohyblivosti nebylo triku co vytknout. Nikde se nic nevytahovalo, nic mě neomezovalo. Měla bych jen menší výtku ke kalhotám. U těch mi při běhu nedržela horní guma a vršek mi tak sjížděl k bokům. Nevím, zda to je kvůli mým proporcím, ale ocenila bych určitě trochu užší gumu v pase kalhot. Na druhou stranu tak odpadá dvojité sevření břicha spodní i vrchní vrstvou kalhot a někomu to může takto vyhovovat.

Co se týče termoregulace, 5 °C byla pro prádlo spolu s horním neprofukem komfortní teplota. Během svého pravidelného hodinového běhu jsem skoro zapomněla, že nějaké prádlo mám a že něco testuji – tak mi bylo pohodlně! Při fotografování ilustračních fotek a při stejné venkovní teplotě byla na samotné prádlo už příliš nízká teplota. Pokud by ale bylo o pár stupínků tepleji, umím si představit prádlo používat bez horních vrstev.

Začátkem ledna jsem měla možnost prádlo vyzkoušet také v zimních podmínkách při teplotách lehce pod bodem mrazu. Při běžkovém výletě v Krkonoších se triko i kalhoty osvědčily jako spodní vrstva pod běžkařskými kalhotami a lehce zateplenou bundou výborně. Při stoupání do kopce i při sjezdech byl tepelný komfort zachován, hlavně při stoupání jsem pak ocenila rychlý odvod potu.

Toto prádlo bych doporučila jako spodní vrstvu pro teploty pod bodem mrazu v kombinaci s membránou, případně další zateplovací vrstvou a to pro pohyblivější a potivější aktivity.

Zajímavé vybavení

Napiš, jakou máš zkušenost ty

Odpovídáte na komentář: