Běžkyně se při běhu chtějí líbit

Běžkyně se při běhu chtějí líbit

Běžkyně v posledních několika letech přibývá. Stejně tak přibývá značek a firem orientujících se nejen na funkčnost a technické vlastnosti používaných materiálů, ale především také na módu v běžeckém světě. Co všechno žena řeší při běhu a proč? Pojďme se na to podívat společně s blogerkou a běžkyní Soňou Kotulkovou.

Běhám ráda a často. Takže za týden protočím pěknou spoustu oblečení. Musí být funkční – odvádět pot, rychle schnout, nedřít, v zimě zase zahřívat. A taky jsem žena, takže chci, abych u běhu vypadala hezky. Když se totiž při běhání cítím dobře, mám lepší náladu, jsem spokojenější, sebevědomější a běhání mi i lépe jde. Tady jsou moje tipy, na co se zaměuji a co mám ráda:

Prohlédněte si další fotografie k článku…

Běhám v sukni

Sukně je ženský atribut. V civilu ji nosím ráda nejen do práce nebo do divadla. V sukni také trénuji a běhám. Oblíbila jsem si Nessi Mosaic – má výrazný barevný vzor, který nejde přehlédnout a hlavně má všité krátké elastické kalhoty, takže je velmi diskrétní i při rozcvičování a protahování a můžu se v ní hýbat, jak se mi zachce. Je ušitá z elastického materiálu s plochými švy, takže nikde nedře ani při delším výběhu. Materiál Flexible Fit se roztahuje ve čtyřech směrech, takže mi nevadí při žádném pohybu, nikde nic nedře a nestahuje. Sukýnka se dá tkaničkou stánout v pase, takže nepadá a oceňuji i malou zadní kapsičku.

Čtěte také: Tréninkový plán je důležité mít tréninkový plán nebo je lepší běhat pro radost? Mrkněte na názory a tipy, jak se s tím vypořádat.

Do vlasů používám čelenky

Čelenka ve vlasech nejen že hezky vypadá, ale také udržuje vlasy tam, kde mají být. Nepadají mi do očí a nelepí se ke zpocenému obličeji. Není nic horšího než celý závod s vlasy zápasit – to bere energii. Čelenka ale nesmí nikde tlačit a musí držet na místě. Objevila jsem čelenky Bjež – kromě krásného designu – který můžu třeba sladit se svojí běžeckou sukní nebo legínami, se mi líbí, že jsou díky speciálnímu sametovému povrchu se slikonovým páskem a nastavitelným elastickým pruhem velmi komfortní.

Ráda běhám nalíčená

Líčím se i při běhání. Často totiž běhám po práci, a to už nalíčená jsem. A taky se cítím lépe. Vybírám si přípravky, které vydrží i pot a vlhkost, ale je pravda, že když jsem namalovaná, tak si obličej do ručníku neutírám. V poslední době mě zaujal přípravek, který vypadá jako řasenka Double Fix Mascara od Clarins – je to bezbarvý gel, který dokáže zafixovat řasenku, oční linku nebo namalované obočí. Z obyčejného líčidla dělá voděodolné. Opravdu funguje!

Miluji nápadné vzory

Když zrovna neběhám v sukni, mám velmi oblíbené také legíny. V zimě běhám v dlouhých a v létě v krátkých, do půli stehen –  není mi v nich horko. Když potkávám jiné běžkyně, tak je většinou černá nuda – to mě nebaví. Já si běžecké legíny vybírám barevné a s výraznými vzory. Všimla jsem si, že takto nápadný design dokáže u běžkyň, které mají nějaké to kilo navíc, objem opticky trošku zakamuflovat. Toto léto jsem běhala v krátkých běžeckých legínách Nessi Royal Butterfly s designem modrých motýlích křídel. Líbilo se mi, že dobře odváděly pot, rychle schly a ani po pár měsících běhání na slunci neměnily svůj zářivý odstín. Na zimu si pořídím dlouhé, líbí se mi Nessi s vyšším pasem Purple. V zimě totiž potřebuji, abych měla záda a ledviny chráněné, a to tyto legíny zajistí. Jsou navíc ušité z materiálu Kolsport Giga Elastic, který padne jako druhá kůže.

Chráním se proti větru a dešti

Protože běhám celý rok a za každého počasí, tak zejména na podzim a v zimě používám tenkou funkční větrovku. Chci se vyhnout promoknutí a promrznutí a s tím spojeným prochladnutím, které by mi mohlo překazit následující trénink. Mým favoritem je větrovka Nessi Azure Crystal – je ultralehká, skladná a na zádech má větrací zóny, takže skvěle odvádí vlhkost od těla. A také zejména, když se šeří, oceňuji reflexní pásek na zádech. Jsem tak pro auta vidět i ve tmě! A ten design!

Jak oblečení nosit?

U běžeckého oblečení dodržuji pravidlo, že velmi nápadný by měl být jeden prvek. Proto když volím obzvlášť barevné legíny nebo běžeckou sukni, ostaní oblečení, jako je triko, větrovka nebo kompresky, si vybírám jednobarevné. Dělám to i opačně – k barevné větrovce nosím jednobarevné legíny. Avšak nebojím se barvy více kombinovat, než při běžném nošení. U běhání je totiž hezké, když je člověk nápadný a také jde i lépe, např. na silnici nebo ve městě, kde je hustější doprava vidět. Ráda také nosím neonové barvy a oceňuji, když má oblečení reflexní, světlo-odrazné prvky.

Logo Nessi Sportswear

Nessi Sportswear

Nessi Sportswear je mladá, rychle rostoucí značka s oblečením zaměřeným na běh, fitness, jógu a další sporty. Svým originálním pojetím a neotřelým designem čeří vody sportovní a zvláště pak běžecké módy. Pracuje s těmi nejkvalitnějšími materiály a všechny produkty důkladně testuje a konzultuje s běžci.

Soňa Kotulková

Soňa Kotulková – o autorce

Soňa pochází z Moravy a běhat začala před 2,5 lety, kdy o běhání měla napsat reportáž. Chytilo ji to tak, že běhá od té doby téměř pořád a za tu dobu absolvovala nesčetně závodů v ČR i v zahraničí, včetně Pražského maratonu. Spolu s přítelem založili blog nejen o lásce k běhání www.running2.cz

Zkušenosti čtenářů

Mia

Děkujuu, konečně článek od ženy ženám. Já běhání miluji a vždycky mi přišlo fajn se u toho cítit i dobře a sebevědomě. Určitě je dobré mít nějaké pěkné a hlavně pohodlné leginy, mikinu a hlavně boty. Já jsem si vybrala s motivem vesmíru a jsou úžasné. Jinak jako líčení mi přijde fajn možnost tohle https://ar-aesthetics.cz/co-je-permanentni-make-up/ Ušetří čas, nesmeje se, neteče s potem 🙂

kaktusák

super

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: