RECENZE: Compressport Trail Running Short V2 – vymáčkne z vás to nejlepší

RECENZE: Compressport Trail Running Short V2 – vymáčkne z vás to nejlepší

Parametry

Značka Compressport
Celé jméno recenzovaného výrobku Compressport Trail Running Short V2
Typ sportu běh
Typ oblečení kraťasy
Pohlaví pánské
O jakou vrstvu se jedná první (spodní)
Do jakého ročního období se hodí podzimní
Barevné varianty černá, červená
Dostupné velikosti dle obvodu stehna T1 (45-51 cm), T2 (51-56 cm), T3 (56-62 cm) a T4 (62-67 cm)
Výbava 1 komprese
Výbava 2 lehký a prodyšný materiál
Výbava 3 pogumovaná stehna
Výbava 4 čtyři kapsičky
Infocena 2990 Kč Kč
Dodává Temposport
Více info na www.temposport.cz

Zaujalo mě

  • Výška šortek, respektive pasu až na břicho.
  • Spousta kapsiček – celkem čtyři.
  • Příjemný materiál.

Shrnutí recenze

Švýcarská firma Compressport připravila již druhou verzi kompresních běžeckých šortek. Běžecké šortky jsou určeny pro všechny milovníky komprese a běhání v horách. To ale neznamená, že by je nemohli využít i silniční běžci.

Hlavní část recenze

Vítek Otevřel získal, díky svým výborným výsledkům, pevné místo v české skyrunningové reprezentaci. Klíčovým závodem, který odstartoval jeho zájem pro běhání v horách a tím i jeho běžeckou kariéru se stal Lysacup, v němž v roce 2016 získal celkové vítězství.

Osobní zkušenosti

Vybírat můžete ze dvou barevných kombinací – černé a červené. Správnou velikost šortek vyberete dle obvodu vašeho stehna, v mém případě to byla velikost T2 (51-56 cm).

 


Compressport Trail Running Short V mají pas až k pupkuCompressport Trail Running Short V mají pas až k pupku

Stahovatelná kapsička na bokuStahovatelná kapsička na boku

Compressport Trail Running Short V2 do přední kapsy lze dát malé občerstveníCompressport Trail Running Short V2 do přední kapsy lze dát malé občerstvení

 

Prohlédněte si další fotografie k článku…

 


 

Kompresní oblečení při běhu často nepoužívám, když už tak hlavně k regeneraci. Během testování jsem šortky oblékal často a docela si je oblíbil. Největší problém mi dělalo se do šortek navléknout, což ale běžcům, kteří běhají v kompresním oblečení, žádný problém dělat nebude. Materiál šortek je velice příjemný na dotek. V černé verzi, kterou jsem měl k dispozici, jsem se obával, aby na přímém slunci nedocházelo k přehřívání. Obavy byly zbytečné a v horkém počasí jsem měl pocit, že materiál spíše chladil, což je velmi příjemné.

Šortky tělo dokonale obepnou a při běhu zůstanou přesně tam, kde si je obléknete. Překvapil mne vysoký pas, který sahá až k pupku. O stahování pasu se nemusíte starat, stahování je provedeno opravdu širokým elastickým materiálem, který se tělu přizpůsobí, ale nikde netlačí ani neobtěžuje. Efektivní je zakončení pasu v přední části, které vytváří malou kapsičku. Jedinou nevýhodu takto vysokého pasu, kterou jsem pocítil, byla ve chvíli, kdy jsem si potřeboval odskočit. Po obou bocích šortek jsou kapsy na drobnosti nebo energetickou svačinku. Všechny kapsičky jsou z přizpůsobivé síťoviny, takže není se třeba obávat, že by došlo k vytřepání obsahu. Pokud by vaše obavy ze ztráty obsahu přetrvávaly, vzadu je umístěna největší kapsička, která má „poklop“ pro zamezení vytřepání jejího obsahu. Dotéto kapsičky si můžete umístit třeba něco cennějšího – klíče, hotovost apod. Je na každém, zda je to výhoda nebo nevýhoda, ale ani do jedné z kapsiček se mi nevlezl 5“ telefon. Pro mne osobně je to výhoda, nemusím se bát, že bych ho v nějakém seběhu případně zalehnul.

 

Compressport Trail Running Short V2 dobře sedíCompressport Trail Running Short V2 dobře sedí

 

Síla komprese je příjemná a nijak nevadila. Dovedu si představit, že bych v šortkách odběhl i 100km závody. Příjemné bylo pogumování přední strany stehen, to by mělo zamezit sjíždění rukou až ke kolenu během příkřejších výstupů, pokud samozřejmě nejste zastánci holí. Zde musím říci, že toto pogumování fungovalo jen do určité chvíle, když ze mne tekl pot a ruce jsem měl jednu velkou louži, nepomohl ani pogumovaný povrch a ruce po šortkách klouzaly i přesto dolů. Zakončení nohavic je vytvořeno širším materiálem a neškrtí.

Na závěr

Šortky výborně sednou a i po několika desítkách kilometrech nikde netlačí a nesjíždějí. Spousta kapsiček postačí pro uložení dostatečné dávky energie na delší trénink nebo toho nejnutnějšího na kratší či střední horský závod (rozuměj do maratonské vzdálenosti).

Zajímavé vybavení

Napiš, jakou máš zkušenost ty

Odpovídáte na komentář: