Lovosice: běžecká trasa přes České Středohoří na Milešovku a Lovoš

Lovosice: běžecká trasa přes České Středohoří na Milešovku a Lovoš

Turistický region
České Středohoří a Žatecko
Kraj
Ústecký
Délka trasy (km)
32
Povrch
Převážně terénní
Převýšení (m)
1061

Trasa vede přes dvě dominanty Českého Středohoří – Milešovku a Lovoš, výběh na Lovoš je vhodný pro běžce, kteří nemají tolik zkušeností s převýšením, ale rádi by zařadili trénink výběhů do kopců.

Z města Lovosice se dáme po zelené značce na vrchol Lovoš. Trasa začíná stoupáním, kdy zhruba na 3 km dosáhneme pozitivního převýšení 400 metrů. Z vrcholu je krásný pohled na Milešovku a okolní kopce.  Trasa dále pokračuje klesáním přes Oparno, kde je zapotřebí podejít koleje a pokračovat podél Milešovského potoka až do Velemína (stále po modré). Odtud nás čeká pozvolné stoupání na vrchol Milešovky, vyjma posledních cca 1 500 metrů není nikterak strmé.

Nazpátek se vrátíme po stejné cestě až do Velemína, odkud budeme pokračovat po zelené značce přes Opárenské údolí do Malých Žernosek.  Odtud se můžeme vydat buď kratší cestou ulicí Ústecká, která není moc frekventovaná nebo běžet podél řeky po Litoměřické vinařské NS. Pokud se chcete úplně vyhnout asfaltu, lze alternativně zvolit cestu přes Lovoš po žluté značce – od rozcestí Opárenském údolí.

GPS souřadnice startu: 50.508333333333, 14.059444444444

Zajímavé vybavení

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: