Čelákovice: Běžecká trasa chatovou osadou Grado

Čelákovice: Běžecká trasa chatovou osadou Grado

Turistický region
Střední Čechy - Polabí
Kraj
Středočeský
Délka trasy (km)
11
Povrch
Převážně terénní
Převýšení (m)
98

Okruh měří 12 km, prochází chatovou osadu Grado a pěknými lesy okolo Káraného.

Výchozím bodem okruhu je malé parkoviště u Labe v Lázních Toušeň. Odsud vybíháte podél vody k nedaleké lávce, po které se dostanete na druhý břeh řeky a ve stejném směru pokračujete k objektu vodárny v Káraném. Tímto zdrojem je pitnou vodou zásobována centrální část Středočeského kraje a z 1/3 Praha.

Na první křižovatce běžíte po modré značce doprava, proběhnete spořádanou obcí Káraný a po silnici pokračujete dále až k chatkám u Labe na okraji Čelákovic. Na rozcestí kopírujte trasu modré značky a hned jste na začátku chatové osady Grado, která je nejhezčí částí celého okruhu. Odtud berte žluté značení a vychutnejte si úzké uličky uvnitř upravené osady s lávkou, vedoucí přes stojatou vodu slepého ramene řeky Labe.

Další pasáží je temný les, pak vyjetá cesta po kraji louky a poutní místo s barokní kapličkou a sochami dvou andělů, rozcestí sv. Václava. Tady je obrátka a Vy se vracíte po stejné cestě zpět s tím rozdílem, že na rozdvojení berete pravou, tedy červenou turistickou. Ta Vás dovede zpět do Káraného k místní úpravně vody a odtud už cestu znáte. Po přeběhu lávky nemusíte stejnou cestou podél vody, ale třeba kolem fotbalového hřiště, viz. mapa

GPS souřadnice startu: 50.171388888889, 14.718333333333

Zajímavé vybavení

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: