Štěchovice: běžecká trasa kaňonem v trampském stylu

Štěchovice: běžecká trasa kaňonem v trampském stylu

Turistický region
Střední Čechy - jih
Kraj
Středočeský
Délka trasy (km)
8
Povrch
Přírodní terén
Převýšení (m)
303

Kratší (9 km) běh kamenitou Povltavskou stezkou ze Štěchovic do Třebenic.

Startujete od autobusové zastávky ve Štěchovicích, které jsou poměrně častými linkami spojeny s Prahou a místním okolím. Trasa je dlouhá jen 9 km, vede ale náročným terénem. První kilometr padne na průběh štěchovickými ulicemi po modré turistické značce. Svrchu pak uvidíte vodní elektrárnu Štěchovice a za ní, od rozcestí modré a zelené značky „Pod strání“ poběžíte až do Třebenic po zelené.

Ocitáte se v hlubokém kaňonu dřívějších Svatojánských proudů, překvapeni, jak fascinující krajinu lze najít pár kilometrů za Prahou. Nejste ve Štěchovicích, ale na Aljašce! Až do Třebenic bude ráz krajiny stejný, přesto Váš běh bude záživný a velice pestrý. Kamenitá stezka se nahoru dolu točí mezi nespočtem srubů a každý další srub drží na svém místě ještě záhadněji a je ještě originálnější, než ty předchozí. Uvidíte i totemy a vzduch bude nadnášet vůni táboráku. Poběžíte přes známou osadu Ztracenka. Budete přímo na exkurzi trampingu, který je typický svou vynalézavostí. Ta se odráží v podobě místních srubů, jež jsou v kaňonu hluboce zakořeněny a tou správnou atmosférou dotvářejí zdejší genius loci.

V Třebenici poběžíte okolo parkoviště z vody vytažených hausbotů, které je hned pod cílovou autobusovou zastávkou a než autobus přijede, můžete se jít podívat na hráz Slapské přehrady. Stanou se z Vás trampové?

GPS souřadnice startu: 49.851944444444, 14.406111111111

Zajímavé vybavení

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: