Týnec nad Sázavou: běžecká trasa přes Hornopožárské polesí do Jílového u Prahy

Týnec nad Sázavou: běžecká trasa přes Hornopožárské polesí do Jílového u Prahy

Turistický region
Střední Čechy - jih
Kraj
Středočeský
Délka trasy (km)
13
Povrch
Převážně terénní
Převýšení (m)
357

Trasa dlouhá 13 km, začínající v Týnci nad Sázavou, vedoucí přes Hornopožárské polesí na vrchol Grybla a na vlak do Jílového u Prahy.

Trasa startuje od vlakového nádraží v Týnci nad Sázavou a na vrchol Grybla, který je nejvyšším místem naší trasy vede po modré turistické značce. Na konci Týnce vbíháte po cestě do Hornopožárského lesa, po 3 km přebíháte asfaltku směřující do Dolních Požárů a bukovým lesem stoupáte na Panskou skálu, která je těsně pod vrcholem Grybla.

Kdo se účastní pochodu Praha – Prčice tak místní krajinu dobře zná, protože trasa pochodu toto polesí každoročně protíná. Až se nabažíte polozarostlých výhledů z vrchu Panské skály, užijete si 6 km klesání lesními cestami rozlehlého polesí po červené turistické značce. Krajina je tu krásná, od horského prostředí byste ji nerozeznali. U louky na okraji vesnice berete polní cestu a přes železnici přibíháte do prvních ulic Borku, které Vás vyvedou těsně pod vlakovou stanicí Jílové u Prahy, ze které se lze vrátit vláčkem zpět do výchozího Týnce nad Sázavou.

GPS souřadnice startu: 49.833333333333, 14.589722222222

Zajímavé vybavení

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: