Slapy: běžecká trasa přes rozhlednu Veselý vrch

Slapy: běžecká trasa přes rozhlednu Veselý vrch

Turistický region
Střední Čechy - jih
Kraj
Středočeský
Délka trasy (km)
8
Povrch
Přírodní terén
Převýšení (m)
304

Okruh dlouhý 9km s výběhem na Veselý kopec, kde můžete vystoupat na ocelovou rozhlednu, která vám poskytne perfektní výhled do širokého okolí.

Okruh začíná od pohostinství ve vesnici Prostřední Lhota, kde je možné nechat zaparkované auto. Za Lhotou se po modré značce přibližujete přes pole pod Veselý vrch a vidíte konstrukci ocelové rozhledny, která se svou výškou 42 metrů vystupuje vysoko nad zalesněný masiv.

Na turistickém rozcestí na úpatí kopce zahýbáte po žluté doleva a po 500 m, na rozcestí „Nad Sejckou hájovnou“ běžíte po naučné stezce „Zlaté Psí hory“ doprava. Veselý kopec budete obíhat úbočím nad Slapskou přehradou, a jakmile se Váš směr začne stáčet opačným směrem a ke stezce se znovu připojí žluté značení, začnete pozvolně stoupat. Závěrečná kilometrová pasáž k rozhledně dostane ostřejší ráz a ve 489 m n.m. stojíte před rozhlednou, která zároveň slouží jako stanice radiotelefonní sítě. Za 15 korun můžete do 25 m vystoupat po 137 schodech na vyhlídkovou plošinu a budete fascinování! Za jasné viditelnosti dohlédnete až do Alp, Slapskou přehradu budete mít jako na dlani a na západní straně Vás unese malebnost vísek roztroušených po zvlněné krajině.

Tento dechberoucí zážitek vstřebáváte výklusem z kopce na úpatí a odtud už cestu znáte…

GPS souřadnice startu: 49.754722222222, 14.341388888889

Zajímavé vybavení

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: