Šumava: běžecká trasa kolem Vltavy z Nové Pece do Stožce

Šumava: běžecká trasa kolem Vltavy z Nové Pece do Stožce

Turistický region
Šumava
Kraj
Jihočeský
Délka trasy (km)
15
Povrch
Převážně asfaltový
Převýšení (m)
211

Rovinatý běh šumavskou krajinou v okolí Lipna, trasa vede podél železniční tratě poblíž řeky Vltavy mezi Novou Pecí a Stožcem.

Nacházíte se v Národním parku Šumava na Lipně, přesně u vlakového nádraží v obci Nová Pec. Je zde kemp, několik restaurací a u mostu přes Lipno je bezproblémový přístup k vodě. Čeká Vás krásný, ničím nerušený běh v romantické šumavské krajině poblíž meandrující řeky Vltavy, která se u Nové Pece vlévá do Lipenské přehrady.

Průběh Novou Pecí Vám usnadní modré turistické značení a od konce obce poběžíte celou dobu po rovinaté cyklostezce, se kterou budete kopírovat malebnou jednokolejku, na které ani zde nechybí typické drážní domky, úzké přejezdy a miniaturní železniční zastávky.Trasa vede pestrou a krásnou krajinou, čisté smrkové lesy střídají palouky a tu a tam zahlédnete nějakou chalupu. Kdo se bude chtít občerstvit, tak ho 4 km před cílovým Stožcem, v železniční stanici Černý Kříž, potěší stylově zařízená nádražní hospůdka.

Těch 16 km uteče jako voda, že až se vláčkem vrátíte po jednokolejce opačným směrem ze Stočce do Nové Pece nazpět, budete si chtít dát tuto trasu znova. A klidně můžete, je totiž opravdu krásná!

GPS souřadnice startu: 48.778055555556, 13.93

Zajímavé vybavení

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: