Novinky v běžeckém vybavení v příští sezóně: co nás zaujalo na veletrhu ISPO 2017

Novinky v běžeckém vybavení v příští sezóně: co nás zaujalo na veletrhu ISPO 2017

Na největším světovém veletrhu sportovního zboží ISPO Mnichov jsme si minulý týden prohlédli prezentace běžeckých značek z celého světa a jejich nové produkty, které uvidíme v obchodech v následujících měsících.

Další novinky z outdooru vám přinese také náš sesterský web SvetOutdooru.cz: Zprávy a novinky z firem z veletrhu ISPO 2017.

Co nás čeká?

Salming představil nové modely Speed 6 (225g, drop 6mm), En Route (256g, drop 6mm) a Trail 5 (230g). Všechny modely se trochu vzdalují docela minimalistickému pojetí, které dosud Salming převážně držel. Hlavně En Route vypadá jako normální bota na silnici. Model Trail 5 získal cenu ISPO AWARD WINNER.

Dynafit uvádí na trh další dva modely bot, které budou k dostání od jara.

Jeden s názvem Alpine Pro (260g), což bude na českém trhu trošku marketingový oříšek. Robustnější Trailbreaker (260g). Prohlédněte si boty na fotografiích.

Moc hezká je taky nejlehčí goretexová bunda na světě, Ultralight GTX Rofo.

Salomon prezentoval hodně zajímavostí.

XA Enduro (již nyní k dostání na www.salomon.cz) s všitým návlekem chránícím kotník a zabraňujícím napadání hlíny a kamínků do boty.

Sense Ride s důkladným odpružením určená pro dlouhé běhy oceněná ISPO AWARD WINNER.

Speedcross 4 Nocturne je vybavený reflexními prvky, které jsou dobře vidět na fotce pořízené s použitím blesku (viz fotogalerie).

Za bundu 3 IN 1 RAIN COMBI si Salomon odnesl nejvyšší ocenění ISPO AWARD GOLD WINNER.

Z neběžeckých bot Salomonu mě zaujaly Outpath Pro, velmi lehké trekové boty, které pobízí spíše k běhání a popobíhání než k klasickému pěšímu pochodu. Salomon taky dokáže zcela jednoznačně své produkty prezentovat a vysvětlit, na co jsou přesně určené a pro jaký druh běhu vyrobené.

RaidLight je běžecká značka specializující se na traily a to bez kompromisů.

Kdo jiný vyrábí třeba hned celou řadu vybavení určených speciálně na maratony a ultramaratony v poušti?

Anebo co třeba bunda HyperLight, která váží 40 (!!) gramů a k tomu má zip, kapsu na zádech, perforované podpaží, reflexní prvky a silikonem zpevněná ramena?

RaidLight také předvedl vylepšené verze HyperLight běžeckých batohů různých objemů. Závěry testu z náročných podmínek brzy přineseme.

A pamatujete, jak jedna velká běžecká značka s notnou pompou oznámila, že vyrábí jeden produkt z recyklovaných pet lahví? A ten produkt pak nešel ani u nás koupit. Tak RaidLight vyrábí celou řadu triček a bund z recyklovaného plastu, s použitím tzv. eko-Polyesteru. O RaidLight ještě hodně uslyšíme.

Běžecké boty pod značkou Columbia montrail znáte?

COLUMBIA nabízí i běžecké boty do terénu pod značkou Columbia montrail.COLUMBIA nabízí i běžecké boty do terénu pod značkou Columbia montrail.

Nejvyšší ocenění PRODUCT OF THE YEAR si z veletrhu ISPO odvezla cenu značka On za (podle poroty) nejlepší produkt v kategorii Performance. Je jí model Cloudflash, velmi lehounká a na závodění určená bota.

Ale to není vše, On získala navíc ISPO AWARD GOLD WINNER za jiný model běžecké boty a sice Cloudflow a ocenění ISPO AWARD WINNER za ultralehké běžecké šortky Hybird-Shorts.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: