Drsný terén Ještědu zdolala téměř stovka závodníků – nejlepší Drtičové byli Jindra a Kocumová

Drsný terén Ještědu zdolala téměř stovka závodníků – nejlepší Drtičové byli Jindra a Kocumová

V sobotu 12.9. si dali v areálu skokanských můstků na Ještědu dostaveníčko běžečtí nadšenci, konal se tam totiž nultý ročník závodu Ještědman.cz. Náročného výběhu na dominantu Libereckého kraje se zúčastnila téměř stovka sportovců.

Sportovci měli na výběr ze dvou kategorií – Drtič a Pohodář

Samotný závod odstartoval pan Jiří Mánek alias Ještědman, který má přes 2400 výstupů na Ještěd. Po zahájení se vydal svým tempem k vysílači, toho dne již podruhé. Sportovci měli na výběr ze dvou kategorií – Drtič a Pohodář. Rozdíl byl ve vzdálenosti i náročnosti terénu. Pohodář spočíval v téměř 3 km dlouhém výšlapu na Ještěd a následném 6 km dlouhém sjezdu na koloběžce. V perfektním čase 30 minut a 16 vteřin zvítězil v kategorii mužů Jiří Musil, ženám vládla Zuzana Krausová a juniorům Jan Jíra. „Chtěli jsme pohodáře za jejich výšlap trochu odměnit a jízda koloběžkou se nám zdála jako skvělá zábava. Byli jsme nadšeni, že tuto kategorii závodu opravdu vyzkoušelo i několik rodin s dětmi,“ pochvaloval si ředitel závodu Luboš Protiva.

Drtič – 13 km v náročnm terénu a extrémní převýšení

To Drtič už oddech v podobě koloběžky nenabízel. Šlo o skoro 13 km v náročném terénu a extrémní převýšení. Jenže běžci jako by drsné kopce ani nevnímali a do cíle se přiřítili v úžasné rychlosti. Kraloval Pavel Jindra z týmu Eleven Mercedes Mitas za 50:53, o 13 vteřin utekl Němci Holmovi Kunzemu. Dalších deset vteřin za nimi přiběhl člen Kerda Teamu Martin Rexa. Mezi ženami neměla konkurenci bývalá olympionička Zuzana Kocumová, s časem 56:20 by i mezi muži obsadila sedmé místo. Za ní skončila Claudia Beckert z Drážďan a Veronika Krásná. Juniorům pláchl Jakub Podzimek. Všichni vítězové si pak mezi sebe rozdělili poukázky od firmy Adrop na adrenalinové zážitky. Vybírat mohou mezi bungee jumpingem, letem balonem a dalšími dobrodružstvími, takže adrenalinový běh Ještědman.cz byl pro ně jen první zastávkou ve sportovních zážitcích.

„Po celou dobu závodu byla cítit skvělá atmosféra a duch zdravé soutěživosti. Jsme hrdí, že se nám závod vyvedl a ceníme si velkého počtu soutěžících, kteří se zrovna jako my z Adrop nadchli pro tento běh. Přesvědčili nás, že i příští rok se Ještěd může těšit na svůj vlastní závod, na který již nyní chystáme novinky. Kategorii Drtič bychom rádi pojali ještě drtivěji,“ plánuje Protiva.

Výsledky:

Muži Drtič

1. Pavel Jindra

2. Holm Kunze

3. Martin Rexa

Ženy Drtič

1. Zuzana Kocumová

2. Claudia Beckert

3. Veronika Krásná

Muži Pohodář

1. Jiří Musil

2. Tomáš Hladík

3. Tomáš Dušek

Ženy Pohodář

1. Zuzana Krausová

2. Michaela Karásková

3. Jana Habelová

Celkové výsledky zde

Informace o závodu zde

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: