Poslední etapa Lysacupu se stala kořístí pro Krejčiříkovou a Macečka

Poslední etapa Lysacupu se stala kořístí pro Krejčiříkovou a Macečka

Startovní vlny v nichž vybíhali nejlepší běží s největším mankem, dvojnásobné bodování, 5,7 kilometrů dlouhá trať s převýšením přes 800 metrů a -6°C. Takto by se dala shrnout 17. a zároveň poslední etapa závodu Lysacup, jenž se konala minulý víkend. Jak si vedli elitní běžci, kteří vybíhali na trať z posledních míst?

Organizátoři již tradičně připravili pro poslední etapu několik změn

O víkendu, konkrétně v sobotních dopoledních hodinách, proběhla poslední etapa již 14. ročníku závodu Lysacup. Organizátoři již tradičně připravili pro poslední etapu několik změn. První a tou nejzásadnější byla změna startu, kde prvně odstartovali závodníci, kteří se za celý tento ročník neumístili do padesátého místa ani v jednom závodě. Následovala vlna závodníků, kteří odstartovali s mankem 2 minut a 30 sekund a kterým bylo maximem třinácté místo v jakékoli předešlé etapě. Poslední vlnou s mankem 5 minut byla na trať vpuštěna skupina závodníků, jenž se umístili ve kterékoli etapě do 13. místa anebo startovali vůbec poprvé.

Změnou také bylo etapové bodování, kdy se tradičně v poslední etapě boduje umístění dvojnásobně od standardního – vítěz proto získává 900 bodů místo 450.

Mužské běžecké výkony zastínila Denisa Krejčiříková

Elitní běžci však ukázali, že ani 5 minutové manko není v závodě na Lysou horu nic a rychle se opět ujali vedení. Mužské běžecké výkony ale pro tentokrát zastínila skvělá Denisa Krejčiříková, která doběhla v celkovém pořadí na 3. místě, a se svou sestrou Ivonou Krejčiříkovou na celkovém 51. místě – avšak v ženách stále na místě druhém – vybojovaly pro tým VZS Ostrava vítězství. V ženské kategorii na třetím místě, v celkovém pořadí na 58. místě, se umístila Andrea Krstevová závodníci za tým Pearl iZUMi.

Mezi muži závod ovládl s časem 38 minut a 29 sekund Tomáš Maceček – tým Pearl iZUMi – a vylepšil tak rekord tratě. Na druhém místě s mankem minuty a devíti sekund skončil Petr Hudeček – závodící za (mo)mentálně Opavské dupy a na třetím místě mezi muži skončil Tibor Ponek za tým CK Turzovka.

Mezi týmy poslední etapu ovládla již zmíněná VZS Ostrava, na druhém místě se umístil tým Jump Sport a na třetím Vinotéka u Karla Frenštát p. R.

Absolutním vítězem Lysacupu se stal Vít Otevřel

Vít Otevřel, běhající za tým Salomon-run, jednoznačně ovládl celý 14. ročník a s téměř 8000 body si doběhl pro absolutní vítězství. Vít ukázal svou obrovskou všestrannost, kdy dokáže běhat ultra trail závody, ale také závody do vrchu, a proto doufáme, že i nadcházející sezóna bude pro něj neméně úspěšná. Zajímavostí může být, že Vít nevynechal žádnou etapu Lysacupu od listopadu 2010.

Výsledky:

Muži

1. Tomáš Maceček

2. Petr Hudeček

3. Tibor Ponek

Ženy

1. Denisa Krejčiříková

2. Ivona Krejčiříková

3. Andrea Krstevová

Týmy

1. VZS Ostrava

2. Jump Sport

3. Vinotéka u Karla Frenštát p. R

Celkové výsledky zde

Informace o závodu

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: