EPO Trail Maniacs Harrachov opět přes dva státy. Mistrovské tituly pro Mrázka a Strakovou!

EPO Trail Maniacs Harrachov opět přes dva státy. Mistrovské tituly pro Mrázka a Strakovou!

V sobotu 26. srpna proběhl 2. ročník Mistrovství České republiky v horském maratonu EPO Trail Maniacs s centrem v Harrachově. Téměř šedesát závodníků absolvovalo 49 km dlouhou trať s převýšením 2300 metrů.

Oproti loňskému roku byla trasa na polské straně Krkonoš pozměněna

Start se posunul z Jakuszyc do Szklarske Poreby, dále pak trasa pokračovala po značených turistických a lesních cestách až k hraničnímu přechodu. Trasa vedla zvlněným terénem z kopce, do kopce, po malých cestičkách, sem tam přes balvany. Do Čech vbíhali závodníci u Petrovy boudy, pak pokračovali přes Čihadla dolů, do Špindlerova Mlýna, sjezdovkou Medvědín vzhůru (vrchařská prémie), následně klesli na Mísečky a kolem Dvoraček, Krakonošovy snídaně a Ručiček seběhli do centra závodu v Harrachově. Časový limit byl 10 hodin, poslední účastníci závodu EPO Trail Maniacs doběhli do cíle sice po limitu, ale s úsměvem na tváři.

Jedná se o MČR  v horském maratonu, který závodníky zavede na českou i polskou stranu Krkonoš. Více informací o EPO TrailManiacs Harrachov najdete v termínovce.

Zpestřením byly vložené INOV-8 vrchařská a GATORADE rychlostní prémie. Ve hře byly prize money a věcné ceny pro vítěze. Za nejrychlejší výběh sjezdovky Medvědín byla odměna určitě zasloužená. Během závodu se běžci mohli těšit na čtyři občerstvovací stanice s iontovými nápoji, solí, čokoládou, ovocem a dalšími pochutinami.

Letos nenašli své přemožitele Jan Mrázek a Anna Straková

Celkovým vítězem se mezi muži stal Jan Mrázek (Inov-8 tým) s časem 4:21:44, který doběl před druhým Honzou Procházkou (Inov-8 tým) a třetím Janem Ferdinandem Poláškem (SPORTICUS team/MFF UK). V ženách dominovala po mateřské přestávce nezdolná Anna Straková (Czech Skyrunning Team) s výkonem 05:09:44. Necelých 14 minut po ní cílovou čáru proťala Marcela Rambová (GoMango – Hogner) a třetí příčku obsadila Barbora Paseková.

V cíli horského maratonu rozebírali běžci zážitky z trati, nešetřili chválou na kvalitní značení i zvolenou trasu – v těchto místech se mnoho závodů nekoná. Aby se EPO TrailManiacs mohl v srdci Krkonoš běžet, museli organizátoři dbát zvýšené pozornosti nejen při citlivém značení, ale i při důkladném uklízení trati.

Nejmladší návštěvníci se zúčastnili dětského závodu na 100 metrů až 1 kilometr dle věkových kategorií. Mladí běžci si nezadali se svými dospělými vzory a jednotlivá klání byla mnohdy napínavá do poslední chvíle.

Výsledky:

Muži

1. Jan Mrázek  04:21:44

2. Jan Procházka  04:28:24

3. Jan Ferdinand Polášek  04:35:49

Ženy

1. Anna Straková  05:09:44

2. Marcela Rambová  05:23:34

3. Barbora Paseková  05:25:47

Celkové výsledky

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: