Rozhovor s Pavlem Brýdlem o jeho vítězství na Winter Ještěd Skyrace

Rozhovor s Pavlem Brýdlem o jeho vítězství na Winter Ještěd Skyrace

Pavel Brýdl je jeden z nejlepších horských běžců v České republice. Svou formu potvrdil již několikrát na Perun Skymaramarathonu, kde se stal již 3x vicemistrem ČR a pravidelně také reprezentuje ČR na zahraničních závodech. Minulý víkend vyhrál náročný horský Winter Ještěd SkyRace.

Ahoj Pavle, moc gratuluji k vítězství na závěrečném SkyRace v letošní sezoně. Jak ses v průběhu závodů cítil?

Před měsícem jsem zahájil přípravu na další sezonu, a tak jsem nijak na tento závod neladil. Navíc jsem změnil i systém přípravy. Většinu tréninků chodím na běžeckém pásu Tunturi, kde si mohu simulovat jak rychlost, tak hlavně sklon běhu. Takže jsme měl trošku obavu, jak na tom budu. A byl jsem mile překvapen :).

Prohlédněte si další fotografie k článku…

Jak se závod vyvíjel, jak ses dostal do vedení?

Kousek po startu jsme naběhli do cca 1,5km dlouhého stoupání pod lany na Ještěd. Asi do poloviny stoupání jsme běželi spolu s Liborem Trtkem. Následně jsem si vypracoval menší náskok, který naštěstí vydržel až do cíle.

Každý týden předsatvujeme jednu osobnost, její trénink, úspěchy, oblíbené tréninkové metody a další. Přečtěte si celý profil Pavla Brýdla.

Na závod vyšlo krásné počasí, jak ses popasoval se sněhem na trati?

Honza Dušánek (ředitel závodu) si to počasí opravdu objednal. Asi poprvé jsem viděl Ještěd z větší vzdálenosti než 50 metrů. Při jiných akcích byla většinou mlha nebo pršelo. Ze sněhu a hlavně zledovatělých částí jsem měl hodně veliký respekt. Ale až na pár seběhů a uježděné silnice to bylo naprosto v pohodě. Ba naopak zasněžené Jizerky, sluníčko, výborné zorganizovaný závod…. Paráda. Užil jsem si to.

Jaké si na tento závod volil vybavení – především obuv?

Už před závodem jsem měl jasnou volbu bot – Adidas XT Boost. Běhám v nich jak lehké krosy, tak zimní horské běhy a nikdy mně nezklamaly.  Co se týče občerstvení, tak jsem se raději spoléhal na sebe a vzal si s sebou dva gely Multipower.

Co délka a trasa závodu – vyhovovala ti?

Poslední dobou mně baví spíš horské závody, kde se většina trati dá běžet. Takže jsem byl naprosto nadšený. Už se začínám těšit na jarní verzi Ještěd Skyrace.

Takže si většinu závodu běžel, jestli chápu dobře?

Přesně tak. Většinu závodu jsem běžel. Chodil jsem pouze ty vršky na Ještěd, kde to bylo po kamenech.

Na jakých závodech se na tebe můžeme příští rok těšit?

Příští rok bych chtěl běžet MS v Ultra trail (Itálie), Sierre Zinal, Perun Skymarathon, SIlvrettarun 3000.

Pavle, díky za rozhovor a přeji hodně úspěchů i do další sezony!

Logo adidas

Pavel Brýdl je ambasadorem značky adidas.

Běžecké boty adidas Terrex Agravic, které jsou vhodné na trailové závody, a další výrobky značky adidas můžete zakoupit například v některém z obchodů ze sítě Rock Point.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: