Panevropský půlmaraton se stal kořistí Tomáše Vebera a Venduly Fronkové + FOTOGALERIE VŠECH ZÁVODNÍKŮ ZDARMA

Panevropský půlmaraton se stal kořistí Tomáše Vebera a Venduly Fronkové + FOTOGALERIE VŠECH ZÁVODNÍKŮ ZDARMA

V sobotu 22. srpna se uskutečnil již 7. ročník Panevropského půlmaratonu v Poběžovicích na Domažlicku. Tento netradiční závod má start v obci Stadlern v SRN a cíl právě v Poběžovicích na místním náměstí.

Trasa vede přes „zelený“ hraniční přechod Schwarzach/Švarcava a nenapodobitelným prostorem bývalé „železné opony“. Díky tomu se na startu objevuje i velké množství závodníků ze SRN z tamních atletických oddílů v příhraničí. Počasí bylo jako tradičně velmi přijatelné. Slunečno, teplota 23°C a prakticky bezvětří.

V 11 hodin vyslal startovní výstřel ve Stadlernu na trať 64 běžců, z toho 7 běžkyň z obou zemí, vstříc velmi náročné trati v nádherné krajině Českého lesa. Už od začátku nasadili hlavní favorité vysoké tempo a startovní pole se brzo roztáhlo do několika kilometrů.

V mužské kategorii se do vedení ihned dostal Tomáš Veber z LK Tatran Chodov, pravidelným a rovnoměrným tempem udržoval mírný náskok. Tuto pozici si udržel až do cíle na náměstí v Poběžovicích a vyhrál ve velmi dobrém čase 1:17:58 hodin. Hned za ním doběhl Dirk Hohmannn z SG Inderdorf a třetí skončil Jiří Wallenfeld z Prahy.

Mezi ženami byla sice účast nižší, což ale nesnižovalo úsilí a kvalitu všech závodnic v boji o prvenství. Už od startu se na špici usadila Vendula Fronková z AC Domažlice a svoji snahu dotáhla až do konce a v čase 1:42:39 hodin proťala cílovou pásku. Na dalších místech se umístily Petra Vaňková a Miroslava Řezníčková.

Kvalita závodu se každým rokem zvyšuje

Sedmý ročník Panevropského půlmaratonu byl podle pořadatelů opět velmi úspěšný a každým rokem se zvyšuje jeho kvalita jak po stránce organizační, tak po stránce běžecké účasti. Tu většinou naplňují běžci z atletického oddílu Mílaři Domažlice a TSV Weiden ze sousední SRN. Spokojenost všech zúčastněných vyústila ve společný slib, že za rok se opět všichni sejdou na dalším ročníku závodu.

FOTOGALERIE VŠECH ZÁVODNÍKŮ

Fotografie všech závodníků ze závodu Panevropský půlmaraton najdete v našich galeriích od Terezy Maškové. Stačí si najít tu svou a stáhnout. Pak je vám fotka plně k dipozici.

1. fotogalerie

2. fotogalerie

3. fotogalerie

4. fotogalerie

Výsledky v hlavních kategoriích:

21,1 km – muži:

1. Tomáš Veber (LK Tatran Chodov)

2. Dirk Hohmannn (SG Inderdorf)

3. Jiří Wallenfeld (Praha)

21,1 km – ženy:

1. Vendula Fronková (AC Domažlice)

2. Petra Vaňková (Poběžovice)

3. Miroslava Řezníčková (Klenčí)

Celkový výsledky zde

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: