První ročník Přerovských kopek v podání Bláhy a Macíkové

První ročník Přerovských kopek v podání Bláhy a Macíkové

Připravit se… tři, dva jedna – START!!! A my s přítelkyní jsme odstartovali náš první trailový závod a zároveň 1.ročník Přerovské KOPKY. Vše poprvé, vše od nuly. Od myšlenky v hlavě při dlouhých nocích, až po cíl, medaile a doprovodný program.

Když něco děláte poprvé, vždy se to zaryje do paměti

Tolik úsilí, tolik času, skoro půlroční přípravy a přeci se nám podařilo uskutečnit tento závod. Na trať dlouhou 25 km s převýšením 444 m se postavilo přes 240 závodníků. Jednotlivci, dvojčlenné týmy, muži, ženy, pejskaři, děti…. Počasí bylo jako dělané pro běh – ani úmorné vedro, ani chlad.

Den před tím jsme „budovali“ zázemí pro závodníky a diváky, značili jsme trať a dělali spousta dalších nezbytných úloh, aby závod měl svou hlavu a patu. A jak čas kráčel a přibližovala se hodina „H“ ke startu, tím více jsem byl nervózní… Přijdou lidi? Přijdou běžci? Bude nám přát počasí? Odehraje se vše tak, jak má být?

V mé hlavě běžel snad obrovský počítač, který sbíral info, analyzoval, něco mluvil za mě, dělal nějaké pokyny. Jedni lidi přicházeli, druzí odcházeli, někdo na mě mluvil, volal, psal, dotazoval a má hlava snad sama odpovídala místo mne. Cítil jsem se jako v slavném Matrixu….

Tři, dva, jedna – START

A najednou mám něco říci do mikrofonu před 250-ti závodníky… Pak tři, dva, jedna – START…. A hromada lidí se rozběhla. Vnitřní pocity napětí trochu polevily. Uff. Objal jsem svou přítelkyni, s kterou jsme celý tento závod připravovali půl roku a řekl jí, že vše dobře dopadlo. Máme to!

A pak za hodinu začal další kolotoč závodů až do večera. Jednotlivé hlídky začaly hlásit, že mají prvního běžce tam, pak tam atd.… A tak prvního běžce v cíli jsme čekali už po necelých 2 hodinách od startu. Ten závodník musel běžet snad o život.

Vítězi Bláha a Mačíková

A když poslední hlídka před cílem nahlásila, že první běžec právě proběhl kolem nich, bylo jasné, že to bude pod 1 hod a 45 minut. Připravili jsme cílovou pásku a během chvíle přiběhl vítěz 1. ročníku Přerovských KOPEK Tomáš Bláha s časem 1:42:58!! Po 7-mi minutách dorazil druhý závodník Pavel Hlaváč a za nim obsadil třetí místo Marek Beňa… A pak další, a další a celé zástupy běžců se postupně vracely zpět do cíle.…

První žena do cíle dorazila s časem 2:08:25 – byla to Eva Macíková. Druhá s odstupem 2 minut doběhla Petra Gerhátová (2:10:42) a během krátké chvíle i třetí žena – Irena Ambrožová s časem 2:14:15 Mezitím mi jednotlivé hlídky hlásily, že prošel poslední závodník. Kolotoč závodů se tedy blížil ke konci. Zbývalo jen připravit medaile, poháry, ceny a říci všem – děkuji za účast.

Výsledky

Muži

1. Tomáš Bláha

2. Pavel Hlaváč

3. Marek Beňa

Ženy

1. Eva Macíková

2. Petra Gerhátová

3. Irena Ambrožová

Dvojice muži

1. Lazy Boys – Fojtík + Rašner

2. Rychlé tepláky – Krebs + Zapletal

3. Nautilus II – Zdráhal + Zelenka

Dvojice mix

1. Bela Vista – Šnoblová + Plachý

2. Valachiarun – Davídek + Petruželová

3. Candies – Stolář + Jurčová

Dvojice ženy

1. Áďa a Bára – Burešová + Zatloukalová

2. Éčka – Hlaváčová + Adámková

3. Sousedky – Vojáčková + Sedlářová

Dogtrekking sólo

1. František Dosoudil

2. Pavla Holíková

3. Blanka Mazouchová

Dogtrekking double

1. Extrém Race – Ottová + Rajnošková

2. Mimoni – Prinko + Beranová

3. Boltadoři – Gottwald + Gottwaldová

Celkové výsledky zde

Informace o závodu

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: