Na start Hruboskalského půlmaratonu se postavilo 500 běžců a běžkyň. Prvenství vybojovali Maceček a Schorná!

Na start Hruboskalského půlmaratonu se postavilo 500 běžců a běžkyň. Prvenství vybojovali Maceček a Schorná!

Nová půlmaratónská trasa Českým rájem, 500 běžců a nezvyklé vedro. To byl první ročník La Sportiva Hruboskalského půlmaratonu od pořadatelů z Prague Park Race, který se konal v sobotu 21. dubna 2018.

Pořadatelé připravili nádhernou trasu lemovanou převážně pískovcovými skalami

Zkušení běžci Roman Skalský a Honza Mrázek připravili unikátní trasu v prostorech, kde sami od mládežnických let trénovali. Ta nejprve stoupala z parádního zázemí v autokempu Sedmihorky k zámku Hrubá Skála, poté vedla kolem rybníku Věžák, přes Četoryji, hrad Valdštejn a přes skalní vyhlídku Hlavatici zpět. Trasu po většinu doby lemovaly majestátní pískovcové skály.

Podívejte se na další fotografie k článku…

V cíli na každého čekaly originální finisherské medaile

Při závodě panovalo mimořádné vedro, a tak závod byl velmi těžký pro většinu závodníků. O jejich vysokém odhodlání ale svědčí to, že se téměř všichni vešli do tříhodinového limitu. A všichni závodníci určitě byli rádi, že je v cíli čekaly nejen originální finisherské medaile, ale třeba i rybník ke koupání.

Půlmaraton, který vede nejhezčími místy Hruboskalska v Českém ráji. Více informací o Hruboskalském půlmaratonu najdete v termínovce.

Nejrychleji trať proběhl Tomáš Maceček z týmu Buff se skvělým časem 1:23:37, a to pět minut před Radkem Grohem z týmu Hudy a Martinem Berkou. V ženách pak zvítězila Pavla Schorná za 1:32:37 před Kamilou Gregorovou (obě Mizuno tým) a Terezou Novotnou z OK99 Hradec Králové.

S ohledem na počasí a pár ostrých stoupání na trati byli ale vítězové všichni, kteří dokončili. A ti šťastní se mohli těšit z hodnotných cen z tomboly, která je již tradičně na všech akcích Prague Park Race.

Další akcí od těchto pořadatelů je závod na 8 nebo 14 kilometů La Sportiva Prague Park race v Divoké Šárce 24. června.

Výsledky

Muži

1. Tomáš Maceček  01:23:37

2. Radoslav Groh  01:28:17

3. Martin Berka  01:28:40

Ženy

1. Pavla Schorná  01:32:37

2. Kamila Gregorová  01:34:41

3. Tereza Novotná  01:37:49

Celkové výsledky

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: