SALOMON BĚŽECKÉ TRASY: Vyzkoušejte lákavé běžecké výzvy

SALOMON BĚŽECKÉ TRASY: Vyzkoušejte lákavé běžecké výzvy

Skončilo klidné období Vánoc, je tu nový rok a s ním nové výzvy, předsevzetí a plány. Nenechte se zaskočit sněhovou nadílkou a vyražte rozpustit vanilkové rohlíčky a vosí hnízda do přírody.

Náš tip – pro bezpečnější běh v zimě si přečtěte také: Běhání v zimě je třeba přizpůsobit vybavení i trénink.

Objevte kouzlo zimního Posázaví

Když se řekne Sázava, každému se hned vybaví lodě, pivo a letní pohoda. Možná vás překvapí, jak je tato krajina malebná i v zimě. Už jen ta cesta Posázavským Pacifikem stojí za to! A jako bonus ke krásné přírodě si prohlédnete staré hrady, zámky a zříceniny. Máte na to? Zdoláte hrad Český Šternberk?

Zadumaná trasa pro novoroční předsevzetí

Liduprázdná trasa, dobře běhatelná i v zimě na vás čeká v údolí řeky Lužnice. Zázemí si můžete vytvořit ve městě Tábor a pak se vydáte do lesů, přes poutní místo Klokoty, mohylové pohřebiště a lespopak zase zpět do Tábora. Řeka Lužnice zde má specicické divoké kouzlo a okolní lesy v sobě mají něco tajemného…

Dejte vale splínům

Na Jižní Moravě zapomene na chmury snad každý. Zvlášť když se proběhne krásnou trasu kolem řek Rokytné a Jihlavky s výhledy na Moravský Krumlov. Na start se rozhodně vydejte vlakem, ať nepřijdete o přejezd Ivančického viaduktu. Cesta vás pak povede kolem řeky Rokytná s krásnými vodopády – v tuhle roční dobu spíš ledopády:-)

Navržené trasy můžete s úspěchem využít i jako super výlet pro celou rodinu!

Petra Královcová

Petra Královcová
– redaktorkaPetra vystudovala Vodní hospodářství na ČVÚT v Praze. Po letech předstírání jak na tom je s prostorovou představivostí se rozhodla konečně věnovat tomu, co ji opravdu baví – sport, cestování, příroda a psaní. Momentálně zcela propadla běhu, který jí zachránil zdravý rozum na mateřské dovolené. Nejraději má delší běhy v přírodě s kopečkem a nějakou tou srnou.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: