STRC Skymaraton v Krkonoších v podání Víta Pavlišty a Kateřiny Matrasové

STRC Skymaraton v Krkonoších v podání Víta Pavlišty a Kateřiny Matrasové

V sobotu 8. srpna se v konal v Krkonoších nejtěžší závod série Salomon Trail Running Cup. Obtížný profil trati, kde v hlavním závodě běžci museli zdolat přes 47 km a nastoupat přes 2600 výškových metrů, byl navíc umocněn extrémním horkem, kdy teplota šplhala k 35°C.

Vzhledem k obrovskému davu turistů spojeným s turistickými chodníky pro mě byly Krkonoše pro běh vždy trochu opomíjeny. Z tohoto důvodu mě mile překvapila velmi rozmanitá trať s krásnými výhledy a minimem asfaltu, kterou pro závodníky připravili organizátoři. Závod byl navíc veden místy, kde bylo jen velmi málo turistů. Moje obavy se tedy ani zdaleka nenaplnily.

Hlavní závod ovládl jeden z největších favoritů Vít Pavlišta, který cílovou pásku protnul v čase 4:31:30. Za ním s odstupem 19 minut skončil Miloš Kratochvíl a na třetím místě pak Adam Chloupek, který doběhl v čase 4:52:13.

Mezi ženami se s obtížnými podmínkami nejlépe vypořádala hlavní favoritka Kateřina Matrasová, která trať zvládla v obdivuhodném čase 5:02:26. Tento čas jí zároveň zajistil 5. místo celkově! Na druhém místě doběhla Barbora Nekolová, která byla v předzávodních tipech poněkud neprávem opomíjena. Na třetím místě se pak umístila s časem 6:16:34 Zuzana Urbancová.

Souběžně s hlavním závodem se konal i závod na 16 km, který měl také velmi kvalitní obsazení. V čase 1:07:34 vyhrál hlavní favorit Ondřej Fejfar. Druhý s minutovým odstupem doběhl Radim Berka a na třetím místě se v čase 1:11:04 umístil Tomáš Edlman. Mezi ženami byla nejrychlejší vedoucí závodnice série STRC Pavla Zahálková, která vyhrála s více než 10-ti minutovým náskokem na druhou Lenku Horkou. Na třetím místě s časem 1:35:22 doběhla Julie Roznosová.

Dalším závodem série Salomon Trail Running Cup bude Lipno 1/2maraton, který se bude konat 23. srpna.

Výsledky:

Muži 47 km

1. Vít Pavlišta

2. Miloš Kratochvíl

3. Adam Chloupek

Ženy 47 km

1. Kateřina Matrasová

2. Barbora Nekolová

3. Zuzana Urbancová

Muži 16 km

1. Ondřej Fejfar

2. Radim Berka

3. Tomáš Edlman

Ženy 16 km

1. Pavla Zahálková

2. Lenka Horká

3. Julie Roznosová

Celkové výsledky

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: