Czech Ultra Trail Tour má za sebou druhý díl – v Krkonoších byli nejrychlejší Causidis a Holoubková

Czech Ultra Trail Tour má za sebou druhý díl – v Krkonoších byli nejrychlejší Causidis a Holoubková

V sobotu 15. srpna odstartovala od Sportovního gymnázia v Jilemnici hrstka vyznavačů dlouhých horských běhů. Druhý díl Czech Ultra Trail Tour 2015 (CUTT) sliboval hezkou a těžkou trasu po známých i méně frekventovaných trasách v

Ředitel závodu Marek Navrátil jí popsal následovně: „Povedlo se nám nachystat náročnou 73 km dlouhou trasu s pozitivním převýšením přes 3 000 metrů vedoucí přes těžká místa jako např. Černá hora, Výrovka, Růžohorky či Žalý. Náročnost ještě umocnilo tropické vedro, teploty i v horách vystoupaly během prvních hodin závodu na 30°C. Poté zase hrozily bouřky s přívalovými dešti, ale hlavni vlna se nám naštěstí vyhnula.“

Teplé počasí ubíralo hodně sil

Tempo od startu diktovalo duo Causidis a Tejkal, kteří také jako první doběhli na občerstvovací stanici u Bartlovy lávky. Náskok na další závodníky však na cca 17 km nebyl až tak velký. Teplé počasí ubíralo hodně sil a iontové nápoje, voda i cola tekly na všech třech občerstvovačkách doslova proudem. Přesto se zřejmě příliš teplé počasí projevilo na výkonu jednoho z favoritů – Vladimír Tejkal musel i přes několik pokusů o „restrat“ kvůli žaludečním potížím na cca 50 km vzdát ze třetího místa.

Nejrychleji se s tratí vypořádal člen týmu The NorthFace XRNNSS Marek Causidis, který doběhl v čase 8h 27 minut.  Druhý Libor Eremka se v cíli objevil se ztrátou 45 minut a třetí Radek Toman o další hodinu později. Ve stejný čas proťala cílovou pásku také nejrychlejší žena – Hana Holoubková předvedla vynikající výkon a bez znatelné únavy se mohla radovat z vítězství. Druhá Petra Křížová dorazila do cíle až s velkým odstupem.

Všichni medailisté si odnesli velmi hodnotné ceny od Salomonu a mohou smělé pomýšlet i nad celkovým vítězstvím v Tour, o kterém se rozhodne po Vánocích v Beskydech!

Kompletní výsledky i registraci na další závod naleznete na webu www.cutt.cz

VÝSLEDKY:

MUŽI

1. Marek Causidis

2. Libor Eremka

3. Radek Toman

ŽENY

1. Hana Holoubková

2. Petra Křížová

3. ———

Informace o závodu zde

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: