Ultra závod na TES Valachia Run ovládli Trtek a Pachtová. V Horském běhu nejlépe Kučera a Vévodová. + FOTKY ZÁVODNÍKŮ KE STAŽENÍ

Ultra závod na TES Valachia Run ovládli Trtek a Pachtová. V Horském běhu nejlépe Kučera a Vévodová. + FOTKY ZÁVODNÍKŮ KE STAŽENÍ

Ve dnech 2- 3. října se ve Vsetíně konal 8. ročník závodů TES Valachia Run, jehož součástí byl závod Klimatex Ultra na 102 km a Compressport Horský běh na 18 km.

Na trať závodu Klimatex Ultra se postavilo na 90 závodníků

V pátek 2. října, minutu před půlnocí, odstartoval od Panské zahrady ve Vsetíně Ultra závod na 102 kilometrů, jehož pozitivní převýšení činilo cca 3500 m. Trasa závodu vedla po hlavním hřebeni Javorníků a Vsetínských vrchů. Na start se postavilo na 90 závodníků, což je slušný počet. Závod provázelo příjemné počasí babího léta.

Na této ultra trati byl mezi muži nejlepší Libor Trtek (Adidas Outdoor Team), který doběhl s výborným časem 10:10:24 a zaběhl tak traťový rekord. Jenom necelou minutu za vítězem doběhl jako druhý Stanislav Najvert (Adidas – team) s výkonem 10:11:10. Třetí pozici obsadil s časem 10:22:44 Zbyněk Cypra (Adidas BOOST Team).

V ženách se nejvíce dařilo Ivě Pachtové (MK Seitl Ostrava), která tuto náročnou trať zdolala v čase 12:46:18. Druhou příčku vybojovala s výkonem 13:07:35 Eliška Vondráčková a třetí příčka připadla Kristině Obručové (KESBUK), která doběhla s časem 13:35:06.

Dalším závodem na programu byl Compressport Horský běh

V sobotu 3. října si běžci mohli užít další skvělé závody, jedním z nich byl Compressport Horský běh na 18 km. Závod odstartoval ve 13:00, stejně jako u Ultra závodu od Panské zahrady. Trasa závodu byla pestrá, zahrnovala několik hřebenovek, výstupy i seběhy. Tuto trať se rozhodlo zdolat 145 závodníků.

Tento nelehký závod nejrychleji zdolal s časem 1:20:05 Martin Kučera (VSK Univerzita Brno), druhou příčku obsadil Pavel Hrdina (AK Perná) s výkonem 1:20:13. Jako třetí skončil Svatopluk Janečka (Ski-Turist Velké Karlovice), který doběhl se ztrátou 1-né minuty a 8 vteřin na vítěze.

Mezi ženami byla nejlepší Martina Vévodová (AK Perná) s výkonem 1:32:02. Pro druhé místo si doběhla Marie Delingerová (AK Kroměříž) a třetí příčku vybojovala Jana Zatloukalová (ARC Brno) s výkonem 1:35:19.

Kromě těchto dvou závodu se mohli běžci zúčastnit i kratších tratí. Na programu byl silniční závod na 10 km O putovní pohár starosty města, který ovládl Lukáš Kučera (VSK Univerzita Brno) a v ženách Helena Kotopulu (Zorba team). Nejkratší silniční závod měřil 5 km, v kterém kralovali Vojtěch Borák a Alžběta Juřičková.

Vyžití samozřejmě našly i děti, které si mohly prověřit svoje síly v AUSTIN Mini BĚHU pro děti. Bezmála 500 účastníků se rozhodlo podpořit Vsetínskou nemocnici prostřednictvím účasti v charitativním Rodinném běhu, díky kterému se podařilo získat výtěžek 42000 Kč.

Fotky všech závodníků Horského běhu + několik závodníků Ultra ke stažení

1. fotogalerie – Horský běh

2. fotogalerie – Horský běh + Ultra

Výsledky:

Muži KLIMATEX Ultra 102 km

1. Libor Trtek
2. Stanislav Najvert
3. Zbyněk Cypra

Ženy KLIMATEX Ultra 102 km

1. Iva Pachtová
2. Eliška Vondráčková
3. Kristina Obručová

Muži Compressport Horský běh 18 km

1. Martin Kučera
2. Pavel Hrdina
3. Svatopluk Janečka

Ženy Compressport Horský běh 18 km

1. Martina Vévodová
2. Marie Delingerová
3. Jana Zatkoukalová

Muži O putovní pohár startosty města 10 km

1. Lukáš Kučera
2. Václav Bitala
3. Jakub Gajdušek

Ženy O putovní pohár startosty města 10 km

1. Helena Kotopulu
2. Miroslava Hanáková
3. Alena Losertová

Muži silniční běh 5 km

1. Vojtěch Borák
2. Miroslav Bětík
3. Martin Pernický

Ženy silniční běh 5 km

1. Alžběta Juřičková
2. Hana Vanduchová
3. Iva Mikulíková

Kompletní výsledky

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: