Seriál Běhej Lesy pokračuje v Beskydech. Na start vás vyveze lanovka.

Seriál Běhej Lesy pokračuje v Beskydech. Na start vás vyveze lanovka.

Seriál Běhej Lesy,  který zavádí běžce na ta nejkrásnější místa v přírodě po Česku i Moravě, míří po závodech v okolí Karlštejna a Lednicko-valtickém areálu do Bílé v Beskydech. Závody na 20 a 10 kilometrů startují v sobotu 8. srpna. Zvýhodněné online registrace probíhají do 2. srpna.

Běhej Lesy je nový běžecký seriál, který nabízí trasy z 80 % na měkkém povrchu a 100 % na čerstvém vzduchu. Trasy čtyř závodů jsou vhodné jak pro začátečníky, tak i zkušené běžce. Kratší trasa závodu je dlouhá 10 km, ti zkušenější si mohou zaběhnout 20 km. Nachystány jsou závody i pro děti na 500 m a 1 km. Účastnit se běžeckého seriálu mohou jak jednotlivci, ale větší zábavu si můžete užít i v týmech.

Lanovka a krásné výhledy

V srpnovém závodě se dostanete k Bílé v Beskydech, kde vás čtyřsedačková lanovka Zbojník vyveze na místo, kde v zimě sjíždí kopce lyžaři a teprve odtud se vám začne počítat čas. Proběhnete se po hraničním hřebenu, kde se vám na jedné straně otevřou výhledy na Lysou horu, nejvyšší horu Beskyd, nebo také jižní masív Smrku. Na druhé straně se vám pak představí ve své kráse slovenská část Moravskoslezských Beskyd, kde za jasného počasí můžete na obzoru vidět Malou Fatru či Roháče.

Start závodu proběhne přímo ve Ski areálu Bílá v srdci Beskyd. Trasa vede i přes hraniční horu Bobek (871 m n. m.), která leží přesně na hranicích České republiky a Slovenska. Start dětských závodů je naplánován na 13. hodinu, dospělé závody odstartují v 15 hodin. Na místě proběhne i tombola o horské kolo Kellys v hodnotě téměř 30 000 Kč. A to nejlepší na konec! Jeden ze závodníků vyhraje zájezd do italského Rimini pro dvě osoby.

Registrace do závodu jsou možné prostřednictvím webových stránek www.behejlesy.cz, startovné začíná na 400 Kč a nerozlišuje mezi krátkou a dlouhou trasou. V rámci startovného získají závodníci mimo jiné originální běžeckou čelenku s unikátním designem Běhej Lesy a také osobní fotografie ze závodů ke stažení zdarma.

Video

Propozice

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: