Rychlostní prémie a prize money na slapském závodě EPO Trail Maniacs 2015

Rychlostní prémie a prize money na slapském závodě EPO Trail Maniacs 2015

V sobotu 24. října 2015 v sedm hodin ráno odstartuje trailový závod v okolí Slapské přehrady. Běžce čeká 63 km s převýšením 2 300 m nebo mohou zkusit kratší trať 45 km se startem v osm hodin a převýšením 1850 m.

Jedná se o trať velmi technicky náročnou, avšak běhatelnou ve všech úsecích

Je zde střídání techničtějších úseků s lesními cestami. Trať je vedena velmi atraktivními místy s krásnými výhledy na široké okolí a údolí řeky Vltavy. Poslední část trati vede přes unikátní národní přírodní rezervaci Albertovy skály, vyhledávané místo v okolí Slap.

„Jde o první ročník závodu, nicméně to, že jde o kvalitní trať krásným terénem, jsme si potvrdili během nultého ročníku na základě reakcí závodníků.“ říká k závodu jeho ředitel, Ondřej Kutiš, a dodává: „V současné době máme přihlášeno již přes 120 účastníků, ale očekáváme ještě další nárůst.“

EPO Trail Maniacs je závod jednotlivců, ale je možné samozřejmě běžet ve více lidech či skupinkách, nicméně čas se měří všem zvlášť. Limit obou závodů je v sedm hodin večer na Cholíně, v centru závodu.

Zvláštní ocenění mohou závodníci získat v rychlostní a vrchařské prémii.

Pro nejlepší závodníky jsou v jednotlivých kategoriích připraveny prize money a další hodnotné ceny. Zvláštní ocenění mohou závodníci získat na dvou měřených úsecích, kterými jsou jedna rychlostní a jedna vrchařská prémie.

Výše startovného na dlouhou trať se pohybuje od 350 do 600 Kč dle termínu přihlášení, na krátkou trať je to o 100 Kč méně. Za tuto cenu pořadatelé mj. zajistí čtyři občerstvovací stanice, odvoz na start do Nečína pro dlouhou trať, mapy a čipy pro přesné změření výkonů závodníků.

Podrobnější informace najdete na internetových stránkách závodu.

Propozice závodu zde

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: