Trailový pohár rozšiřuje obzory

Trailový pohár rozšiřuje obzory

„Děláme závody, které nás baví a chceme v tom pokračovat i nadále. Nechceme si běžce kupovat, honit maximální počty, ale připravit nejlepší zážitkové běhy,“ přivítal za pořadatelský tým Martin Dvořák běžce letošního Salomon Trail Running Cupu na slavnostním vyhlášení celkového pořadí seriálu na festivalu Obzory v Praze.

Poprvé v historii se závěrečná tečka posunula mimo poslední závod. A to dokonce na akademickou půdu Filozofické fakulty. Krom pohárů a cen pro první tři z deseti kategorií mužů i žen nabídla taky premiéru parádního videa ze všech závodů ročníku. Většina účastníků ocenila jako počin sezony nový Skymarathon v Krkonoších, navzdory drsným žhavým i kopcovitým podmínkám. „Mně se líbí hlavně, když prší, jako letos na Ještědu a v Beskydech,“ usmál se jen Jan Zemaník.

Závody se nám vyprofilovaly, všech osm zůstane, možná něco přidáme

A mnozí, kteří naskočili do programu až v průběhu sezony, potvrdili, že už nemohli z rozjetého vlaku vysednout.  „Budu běhat dál a zase budu bojovat o vítězství,“ slíbil Miroslav Nemšák, nejlepší mezi čtyřicátníky a také účastník kompletního programu. Nejvíc bodů získal absolutně vítěz padesátníků Rostislav Petráš – 836. Na co se můžou účastníci těšit v příštím roce? „Závody se nám vyprofilovaly, všech osm zůstane, možná něco přidáme,“ prozradil Dvořák. „Jen se bavíme ještě o vzdálenostech, třeba Ještěd chceme protáhnout k půlmaratonu.“

Změní se však termíny

Nejspíš se začne v Ostravě. Běh přes motolské jamky se přesune do začátku prázdnin, neboť jeho podzimní termín bude věnován mistrovství ČR v krosu, podpořeným veřejným závodem. A také Lipno se ze srpna šoupne do července, neboť v tradičním termínu ovládne jihočeské moře Olympijský park, sledující hry v Riu.

Trailový pohár chystá také zajímavou spojnici mezi oběma sezonami, starou a novou

Už 12. prosince pokřtí výběhem do kopce od hotelu Vista Stezku v oblacích na Dolní Moravě. Sledujte webové stránky sportgroup.cz a sportt.cz, tam se objeví další podrobnosti o této čerstvé novince, ale i nadcházejícím ročníku seriálu.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: