Noční běžecký závod opět po roce rozzáří centrum předvánočního Hradce Králové

Noční běžecký závod opět po roce rozzáří centrum předvánočního Hradce Králové

Seriál nočních běžeckých závodů Night Run 2015 se vrací do Hradce Králové tentokrát jako ČEPS Christmas Night Run. V sobotu 12. prosince bude centrum východočeské metropole patřit běhu, připraven ale bude večer plný zážitků pro všechny účastníky i diváky.

Rostoucí popularita běhu ukazuje na příznivý fakt, že lidé chtějí něco dělat pro své zdraví. Někdo chce zhubnout, jiný se chce dostat do kondice, jiný si během zase čistí hlavu od předvánočního stresu. Byť s různými pohnutkami, ale se stejným cílem si mohou příznivci tohoto sportu užít atmosféru nočního města, a to díky speciálnímu nočnímu běžeckému závodů ČEPS Cristmas Night Run 2015. A přitom všem udělat i něco pro své zdraví a také přispět na dobrou věc.

Tentokrát se sportovci vydají do ulic města za svitu vánoční výzdoby a čelovek

ČEPS Christmas Night Run 2015 míří do východočeské metropole. Hradec je město běžců, o čemž svědčí i hojná účast při Night Run 2015 který proběhl 25. dubna tohoto roku. Tentokrát se ale sportovci mohou do ulic města vydat v úplně jiné atmosféře: za svitu vánoční výzdoby a čelovek.

Seriál nočních běžeckých závodů Night Run 2015 je druhým ročníkem úspěšné série. Jeho předchozích zastávek v Ostravě, Brnu, Praze, Plzni, Mostě, Olomouci a Českých Budějovicích se účastnili tisíce běžců různých věkových i výkonnostních kategorií, kteří si vychutnali atmosféru potemnělého města. A velký zájem očekávají organizátoři i na ČEPS Christmas Night Run v Hradci Králové. Zázemí akce bude na Eliščině nábřeží v prostoru před Sokolem Hradec Králové.

Součástí akce je také finanční dar ze startovného na podporu nadačního fondu Kapka naděje

Nadační fond Kapka naděje byl založen s cílem trvale a kontinuálně podporovat Kliniku dětské hematologie a onkologie FN Motol. Tím, že se NF Kapka naděje profilovala jako transparentní a důvěryhodná charitativní organizace, začaly přicházet požadavky z regionálních nemocnic. Od roku 2002 NF Kapka naděje podporuje dětská oddělení nemocnic po celé České republice.

100 % finančního daru z ČEPS Christmas Night Run v Hradci Králové bude určeno na výstavbu nové vzduchotechniky na dětské hemato-onkologii FN HK, která bude zajišťovat potřebnou kvalitu prostředí pro léčbu v případě těch nejtěžších, na životě ohrožených dětských pacientů. Stávající vzduchotechnika již nestačí zajistit potřebnou kvalitu prostředí u dětí léčených pro akutní lymfoblastickou leukémii. Velké nebezpečí pro oslabené děti představují vzduchem se šířící houbové infekce, které jsou spojeny s rizikem závažných zdravotních komplikací a dokonce je mohou ohrozit i na životě. Nová vzduchotechnika toto riziko odstraní a k realizaci její výstavby napomůže i ČEPS Christmas Night Run v Hradci Králové.

Více informací a přihlášky najdete na stránkách www.night-run.cz

Propozice závodu zde

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: