Zdeněk Kříž v Osobnostech Festivalu Obzory v seriálu na televizi SPORT 5

Zdeněk Kříž v Osobnostech Festivalu Obzory v seriálu na televizi SPORT 5

Od úterý 8. prosince 2015 budete můžete sledovat na televizi SPORT 5 třináctidílný unikátní seriál Obzory sportovních osobností. Seriál byl natočen v průběhu Festivalu Obzory, který se konal na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy ve dnech 7. až 8. listopadu 2015. V seriálu objevíte osobnosti ze světa cestování, pohybu v horách i běhu.

V každém dílu se tvůrci zaměřili na více či méně známou personu sportovního světa, která má profesionální a díky svým zkušenostem i lidský nadhled. Jejím pohledem se můžeme podívat do problematiky různých sportovních směrů. V seriálu se tak nakonec představí celkem 13 osobností.

Nechtěli jsme to nějak čančat ani přikrášlovat, ani jsme seriál nechtěli dělat formou rozhovoru otázka-odpověď, prostě jsme protagonisty posadili, pustili kameru a nechali je mluvit. Vlastně jsme si připravili jen tři základní otázky a ostatní tak nějak vyplynulo a navazovalo. Taky stopáž byla původně stanovena na 5 minut, ale nějak jsme nechtěli a možná ani nešlo zasahovat do jejich myšlenkových pochodů, takže finální stopáž je u každého respondenta různá, u někoho pět a u jiného osm minut,” říká o projektu jeho producent Michal Čech.

A koho uvidíte?

Premiéra prvního dílu proběhla toto úterý a představil se v ní horský vůdce Karel Kříž. Z dalších horských vůdců se můžete ještě těšit na Mikiho Knižku nebo Vojtěcha Dvořáka, který je mimo jiné redaktorem webu SvetOutdooru.cz.

Představí se také velký propagátor skialpinismu a šéfredaktor webu TuleniPasy.cz Honza Pala. O lyžování v extrémních terénech pak povypráví také kluci z Beton Ski Teamubratři Švihálkové.

Chybět nebudou ani extrémní cyklisté, jako je Markéta Marvanová nebo Dan Polman. Zajímavou osobností je jistě také Petr Mazal, jehož cestu kolem světa na kole jsme na HedvabnaStezka.cz poctivě sledovali. Osobnosti jako Robin KaletaMára Holeček ani není potřeba představovat. Za vodní sporty se zase představí extrémní kajakáři bratři Andrassyové, za běh ultratrail běžec Zdeněk Kříž, který letos dosáhl historicky nejlepšího úspěchu na ultra skyrunningovém závodě Ultra Pirineu a se svým parťákem Michalem Štantejským vyhrál celý seriál Horské výzvy. Všechny jeho počiny jsme sledovali na SvetBehu.cz

Takže nenechte si ujít příští díl!

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: