SALOMON RUNNING ACADEMY 2016: Výzva pro příští generaci elitních terénních běžců!

SALOMON RUNNING ACADEMY 2016: Výzva pro příští generaci elitních terénních běžců!

Zúčastněte se Running Academy a staňte se novou tváří Salomonu. Spousta horských běžců má ohromný talent, ale neví o tom nebo to nedokáže odhalit. Tady je možnost, která se nemusí opakovat.

Na přírodní trasy a do horských výšin vybíhají nové mladé hvězdy, sportovci plni nadšení a snů, inspirováni svými idoly nebo prostě závislí na pohybu v nádherné přírodě. Někteří z nich dokonce ani netuší, jaké mají nadání. Většina si neuvědomuje, že jsou to oni, kteří budou jednou utvářet budoucnost sportu. Posláním značky Salomon je nalézt tyto nové nadějné osobnosti z celého světa a shromáždit je v jednom výjimečném týdnu do německého Garmische.

Čtěte také: Co radí Kilian Jornet všem běžcům ultra a horských běhů.

Běžci by měli navázat dlouhodobé vztahy

Salomon Running Academy poprvé odstartovala v roce 2015 jako novátorská koncepce. Účelem není jen nábor a výchova nových talentů. Salomon má vyšší cíl – uskutečnit setkání dvou generací běžců, kde by se navázaly dlouhodobé vztahy, aby byl předáván a zušlechťován skutečný a ryzí sportovní duch. „Chci se alespoň trochu odvděčit sportu, který miluji, tím, že aktivně pomáhám další generaci“, uvedl Jonathan Wyatt, jeden ze zúčastněných zkušenějších běžců společně s Annou Frost a Maxem Kingem.

Smyslem akce není sezvat mladé běžce, aby mezi sebou soutěžili, a vyhlašovat vítěze. „Bylo příjemné vědět, že nemusíte být nejlepší. Záměrem bylo pomoci, abychom všichni byli co nejlepší, a především, abychom se dobře pobavili“, sdělil Micha Steiner, mladý švýcarský sportovec, který se zúčastnil této akademie v roce 2015. Zábava spojená s během je přesně to pravé, co přitáhne mladé talenty ke sportu a zajistí, aby mu zůstali věrni a také aby byli fit“, vyjadřuje své přesvědčení organizátor akce Greg Vollet a vzápětí dokládá, jak byl ohromen úrovní skupiny v roce 2015, z níž někteří dnes již prožívají závratnou kariéru.

Je vám od 16 do 20 let? Neváhejte!

Účastníci příští akademie mohou tudíž očekávat nezměrnou energii, divoké sestupy a notnou dávku legrace společně se zkušenějšími ambasadory, nejen na trati, ale i za jiných příležitostí. Na programu jsou semináře o vývoji produktů Salomon a spousta zasvěcených rad ohledně zvládnutí sportu po fyzické i psychické stránce, s nimiž se podělí sportovci, kteří zde již byli a poučili se ze svých zkušeností. Akce, plánovaná na květen 2016 v Garmisch-Partenkirchenu v Německu, svolává všechny mladé běžce z celého světa ve věku od 16 do 20 let. „Především jde o sdílení sportovní vášně. Nadšení je skvělé v tom, že je nakažlivé!“ prohlašuje Vollet.

„Do celosvětového kola výběru budeme nominovat jednu dívku a jednoho chlapce jak za Českou republiku, tak i za Slovensko. Loni nám účast českého zástupce zhatilo zranění těsně před akademií, letos bychom rádi do světového výběru dostali po jednom zástupci z obou pohlaví,“ dodává Vilém Omcirk, marketingový manažer značky Salomon.

Další informace o akci Salomon Running Academy 2016 a pokyny k přihlášení naleznete na runningacademy.salomon.com.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: