Riegrovy sady se opět zachvějí. Jarní 360°Challenge se vrací

Riegrovy sady se opět zachvějí. Jarní 360°Challenge se vrací

Pokud se spojí dva body v kruhu, vyjde vám 360 stupňů. Do stejného stavu došel jarní závod 360°Challenge, který se uskuteční 16. dubna v Riegrových sadech. Opět po roce boj běžců s vlastním tělem, kde na ně čekají tradičně fyzické testy na šestikilometrové trati. Tentokrát pod tóny fialové a zelené barvy.

Poprvé v historii závodu se budou rozdávat pečetě

Ty náleží těm, kteří zaběhnou minimálně dva z pěti závodů 360°Challenge v jedné sezóně. Zahajovací byl tento rok liberecký Winter, nyní přichází jarní Praha. Kolik se rozdá 16. dubna pečetí?

„To sama ještě nevím, ale nějaké budou. Víte, jak to je. Může se dostavit zranění a pečeť se odkládá. Ale mohu prozradit, že v zásobě jich je dost, a to na celý tento rok,“ říká organizátorka akce Nikola Bartáková.

Tři okruhy po dvou kilometrech, v každém kole čtyři zastávky se cviky. Klik s předpažením a břicho s rotací. LEBERT a plank na rukou do strany. Kačáci a chůze alá superman. Humusáci a rovinka žabáků. Takové fyzické menu čeká na závodníky, kteří zavítají dopoledne do Riegrových sadů. Hlavní start je naplánován na 11 hodinu, děti vyběhnou na jednokolový závod půl hodiny po poledni.

Dalším poprvé bude souboj týmů

Jeden za všechny, všichni za jednoho. „Rozhodli jsme se, že ještě více podpoříme sportovního ducha, týmovost a souhru. Kolem podobných závodů se pohybuji několik let. Když bojujete sami za sebe, tak snadněji vzdáte, zpomalíte, ale pokud jste v týmu, je to jiné, kousnete se. Tady jsou emoce daleko větší. Na týmy se opravdu těším,“ přiznává Bartáková.

Naopak tradicí je charitativní nit, která k 360°Challenge patří. Tentokrát Noc na pomoc pomůže malé Erice. Kdo se nebude moci dostavit na samotný závod, může dorazit večer na afterparty, kde dojde k předání vybrané částky. Kdo se přijde do Riegrových sadů jen podívat, může si zasoutěžit, připraveny budou koloběžky, shyby, leberty a flowin. Celý výtěžek z těchto doprovodných akcí půjde léčbu
Eriky. A kdo nebude chtít sportovat, může se podívat na exhibici streetworkotu. Z Mělníka přijedou atleti v čele s Tomášem Vágnerem.

Informace o závodu zde

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: