Natrénujte si techniku na trail running tréninku pod vedením špičkových běžců

Natrénujte si techniku na trail running tréninku pod vedením špičkových běžců

Běh v horách má svá specifika, ať už chcete závodit ve skyrunningu, na adidas Beskydské sedmičce nebo si pro radost zaběhat v náročnějším horském terénu. Přijď na společné adidas trail running tréninky pod vedením špičkových běžců a běžkyň!

Co si procvičíš?

  • Techniku běhu v prudkých a kamenitých sebězích.
  • Efektivní běh a rychlou chůzi do prudkých kopců.
  • Běh a rychlou chůzi s holemi do kopce i z kopce.
  • Seznámíš se s tréninkovými metodami vhodnými pro trénink na běh v horách.

Termíny

Úterý 23.8. 2016 v Tróji od 18h – KAPACITA NAPLNĚNA!!!

(před Beskydskou sedmičkou)

Běhat se bude v kopcích poblíž Botanické zahrady, sraz v Loděnici v Tróji.

Trenérem tento večer bude Standa Najvert, Libor Uher a Pavel Brýdl

Prohlédněte si další fotografie z tréninku v Tróji…

Středa 7.9. 2016 v Kunratickém lese od 18h

(před Horskou výzvou Krkonoše)

Běhat se bude po trase Velké Kunratické, sraz u restaurace u Krále Václava IV.

Trenéry tento večer budou Petr Žákovský a Tomaš Svoboda

Středa 21.9. 2016 v Prokopském údolí od 18h

(před XCR Lesní běh Říčany a dalšími trailovými závody)

Běhat se bude v kopcích Prokopského údolí, sraz na venkovním parkovišti u OC Galerie Butovice směr Prokopské údolí.

Trenéry tento večer budou Zbyněk Cypra a Linda Beniačová

Ideální boty na horské běhy jsou adidas Terrex Agravic. Přečtěte si recenzi adidas Terrex Agravic od Pavla Brýdla.

Harmonogram
(společný pro všechny tréninky)

17:45 – 18:00 sraz běžců

18:00 – 18:20 společný rozklus (cca 2 – 3 km) a rozcvička

18:20 – 18:40 krátká instruktáž a ukázka techniky výběhů, seběhů, rychlochůze do kopce, běhu s holemi.

18:40 – 19:20 běžci si zkouší jednotlivé techniky na připravených terénech pod dohledem trenérů

19:20 – 19:45 výklus, ukončení

19:45 – ? společné posezení s trenéry v blízké hospůdce

“Trenéři“

Trenéry budou špičkoví běžci z týmu adidas, kteří se budou účastníkům po celou dobu věnovat a se kterými se budeš moci poradit o čemkoliv, co tě na trailrunningu zajímá. Dohromady vyhráli prakticky všechny zajímavé závody u nás, takže se budeš učit od těch opravdu nejlepších.

Libor Uher

Je třeba tohoto horolezce a pořadatele Beskydské sedmičky a LH24 představovat? Tento horolezec původem z Beskyd stanul již na několika osmitisícovkách a sám v roli účastníka i pořadatele dokončil Beskydskou sedmičku – jeden z nejnáročnějších závodů dvojic v ČR vůbec. Přečtěte si více info a profil Libora Uhera.

Stanislav Najvert

Špičkový český běžec, který se orientuje na ty nejnáročnější horské běhy v České republice. V roce 2014 spolu s Petrem Žákovským vyhráli Beskydskou sedmičku, letos s Markem Causidisem Horskou výzvu v Beskydech. Sám pak zvítezil např. v dalším horském závodě CUTT Jeseníky.

Pavel Brýdl

Pavel je přední český horský běžec, který se pravidelně umisťuje na předních místech nejen na domácí, ale také na zahraniční půdě. Již třetím rokem po sobě vybojoval 2. místo na MČR ve skymarathonu (Perun SkyMarathon) Přečtěte si více info a profil Pavla Brýdla.

Petr Žákovský

Závodí teprve třetím rokem, ale na svém kontě má ty nejnáročnější horské běhy v ČR. Tento borec původem z Beskyd má na svém kontě ale už velmi cenné skalpy. V roce 2014 vyhrál Beskydskou sedmičku, v roce 2015 byl druhý a vyhrál např. Lysohorský čtyřlístek. Letos zatím předvedl fantastický výkon na LH24 a pokoušel se prosadit na několika zahraničních závodech. Přečtěte si celý profil Petra Žákovského.

Tomáš Svoboda

Další borec z Moravskoslezského kraje, který zvítězil v Beskydské sedmičce (2015) a to rovnou v traťovém rekordu. Tomáš Svoboda se v počátcích věnoval spíše klasickému maratonu, později ale zkusil běhání v terénu a v horách a bylo jasno. Díky dlouholeté přípravě na maraton má zkušenosti z obou disciplín a z přechodu mezi nimi. Přečtěte si celý profil Tomáše Svobody.

Zbyněk Cypra

Zbyněk Cypra byl tím, kdo společně s Tomášem Svobodou dokázal vyhrát Beskydskou sedmičku v roce 2015. 20. místo na ME ve skyrunningu ho také řadí mezi elitní české běžce. Zbyněk o sobě rád říká, že je univerzál. Běh totiž není jeho hlavní doménou a svůj trénink skládá z mnoha dalčích disciplín. Přečtěte si celý profil Zbyňka Cypry.

Linda Beniačová

Linda je původně basketbalistka a naplno běhá od roku 2012. Stejně jako ostatní ale propadla horskému běhání a na závodech jako LH24 (2x 1. místo, 2014, 2015), Horská výzva (Krušné hory, 1. místo, 2016) nebo Beskydská sedmička (1. místo 2014) už ukázala svou sílu. Linda běhá také náročné slovenské závody jako Malofatranská 100 nebo Nízkotatranská stíhačka. Přečtěte si celý profil Lindy Beniačové.

Co bude pro běžce připraveno

Náročné terény vhodné k natrénování běhu v horách. Dostaneš krátké lekce, jak rychle a bezpečně běhat seběhy; jak efektivně běhat do kopců a kdy a jak se vyplatí přejít do chůze. Vyzkoušíš si také běh s holemi.

Pokud ladíš formu na závod, neboj se. Trénink tě příliš nevyčerpá, naopak získáš další motivaci, posílíš sebedůvěru a potrénuješ velmi důležitou techniku běhu. Špičkových běžců a běžkyň, kteří tě tréninkem budou provázet, se navíc můžeš zeptat na cokoliv o běhu, co tě zajímá.

K tréninkům bude k dispozici adidas trail runningová obuv adidas zdarma k zapůjčení a vyzkoušení přímo v terénu.

Po tréninku bude čekat i malé občerstvení a voda Mattoni.

Expert nebo začátečník?

Tréninky jsou připraveny tak, aby pomohly vylepšit techniku běhu v horách každému, kdo běhá od 50 do 200 km měsíčně. I běžci s vysokými ambicemi si však přijdou na své díky účasti špičkových českých trailových běžců, kteří se podělí o své zkušenosti z tréninku, závodů, vybavení, výživy apod.

Co s sebou?

Vše, co potřebuješ k běhu v terénu. Ideálně tedy krosové boty a pak dle individuální potřeby. Je dobré si vzít sebou běžecké hole; na místě budou k zapůjčení jen v omezeném množství.

Jak se na výběh přihlásit?

V případě, že máš zájem se jednoho nebo více výběhů zúčastnit, vyplň registrační formuář. Vyplněním se k ničemu nezavazuješ a účast není povinná. Registrační formulář poslouží pouze informativně pro pořadatele o počtu účastníků. Důležité je hlavně přijít na dané místo v daný čas. Můžete se také přihlásit na facebookové události.

Logo adidasZávody typu ADIDAS CONTINENTAL BESKYDSKÁ SEDMIČKA nebo 24 hodin na Lysé hoře v sobě nesou přívlastek eXtrémní.

Ideální běžeckou botou na tento závod jsou běžecké boty adidas Terrex Agravic. Zakoupit je můžete například v některém z obchodů ze sítě Rock Point.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: