Hostem Benešovského Běžeckého festivalu bude překážkář Petr Svoboda

Hostem Benešovského Běžeckého festivalu bude překážkář Petr Svoboda

Hostem třetího ročníku Benešovského Běžeckého Festivalu (BBF), který se uskuteční 11. září v Benešově u Prahy, bude halový mistr Evropy na 110 m přes překážky a semifinalista olympiády 2016 v Rio de Janeiru Petr Svoboda.

Na programu budou tři hlavní závody

Na programu sportovní akce budou stejně jako v předchozích dvou ročnících tři hlavní závody – BENEŠOVSKÁ DESÍTKA, Minimaraton na 4 km a Benešovská JUNIORKA – a dále pak doprovodné běhy – charitativní Běh pro Anežku, Běh maminek a hospodyněk a Běh partnerů akce.

On-line registrace končí 4. září, pak bude možné se přihlásit ještě v registračním stanu od 8. do 10. 9. na Masarykově náměstí v Benešově a v den startu v benešovské ZŠ Karlov. Registrace a výdej čísel u dětí končí 30 minut před startem dané kategorie, u „Desítky“ a minimaratonu 60 minut před startem. Pořadatelé doporučují využít on-line registraci, která urychlí výdej čísel a čekání účastníků.

Každý závodník dostane účastnickou medaili

„Na prvních 300 přihlášených dospělých do hlavního závodu Benešovská desítka a minimaratonu bude po uhrazení startovného čekat u prezentace malý dárek,“ uvedl Luděk Procházka z organizačního týmu BBF. Každý závodník pak dostane účastnickou medaili. Akce je součástí seriálu Běžec Podblanicka a v rámci hlavního závodu „Benešovské desítky“ se opět uskuteční běžecké derby Benešov – Vlašim.

Speciální cenu získá nejlepší základní a střední škola (s výjimkou benešovských), která se zúčastní běžeckých závodů v rámci projektu „NEsedíme, NEležíme, BĚŽÍME“. Pro nejlepší školy jsou připraveny poháry a vouchery na sportovní pomůcky. Vítěz mezi školami v absolutním pořadí získá poprvé i putovní pohár. Podrobné informace jsou na www.benesov-beh.cz.

Letošní stoprocentní výtěžek z charitativního běhu a část dalšího startovného dostane čtyřletá Anežka Pánková, která statečně bojuje s vážnými zdravotními problémy. Peníze na její léčbu se její adoptivní rodiče snaží získat různými způsoby, včetně sběru plastových víček.

Organizátoři BBF opět připravili i bohatý doprovodný program

Malí návštěvníci si přijdou na své v dětské sportovní zóně, mohou si vyzkoušet vietnamský badminton nebo si něco vytvořit ve výtvarné dílně. Zajímavou zábavu jim nabídne také letošní novinka – SPORT CIRKUS.

Benešovský Běžecký Festival zvýšil zájem o sportování ve městě, a to u všech věkových kategorií. Důkazem je klub Atletika Benešov, do nějž se za tři měsíce po obnovení jeho činnosti letos na jaře přihlásilo už přes 70 dětí. Dalších víc než 40 členů je také v Benešovském běžeckém klubu. A co je důležité – vidí to i zástupci benešovské radnice, kteří dali zelenou přípravám na vybudování nového atletického stadionu ve městě.

Foto: Antonín Zelenka

Propozice závodu

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: