Běhej lesy finišují. Zaběhněte si poslední závod na trase Jizerské 50.

Běhej lesy finišují. Zaběhněte si poslední závod na trase Jizerské 50.

Letošní ročník seriálu Běhej lesy míří do finále! Oblíbený seriál běhů v přírodě vyvrcholí posledním závodem 3. září v Jizerských horách. Závod ČEZ Jizerská 50 RUN, jehož trasa kopíruje trať legendárního zimního závodu v běhu na lyžích, nabídne opět nezapomenutelný běžecký zážitek v krásné přírodě.

Seriál Běhej lesy zakončí sezonu v Jizerských horách

Seriál Běhej lesy, který letos vyprodal tři z dosavadních čtyř uskutečněných závodů, zakončí sezonu v Jizerských horách. Budete mít tak poslední šanci si vychutnat atmosféru závodů Běhej lesy v tomto roce. Organizátoři stejně jako loni přichystali trasy na 12, 23 a 50 kilometrů. Pro děti jsou pak připraveny vzdálenosti 500 metrů a 1 kilometr.

Všechny závody odstartují z Bedřichovského lyžařského stadionu

Všechny závody odstartují z Bedřichovského lyžařského stadionu stejně jako slavný zimní závod. Běžci na 12kilometrové trasy nastoupají celkem 227 metrů a proběhnou se přes přehradu Černá Nisa, kolem Stammelova kříže i Melzerova pomníku. Závodníky, kteří si vyberou 23kilometrovou trasu, čeká převýšení 484 metrů a podívají se mimo jiné i na Hřebínek, Olivetskou horu nebo známou křižovatku s přístřeškem zvanou Bílá kuchyně. Ultramaratonská 50kilometrová trasa nabídne přesně tu samou trasu, kterou sjíždí v zimě běžkaři.

Na všechny čeká v cíli pamětní dřevěná medaile

Závodníci se mohou těšit na kvalitní servis v podobě bohatě zásobených občerstvovacích stanic, úschovny, šatny, zdravotní služby, doprovodného programu pro váš doprovod po celý den a na všechny čeká v cíli pamětní dřevěná medaile.

Zvýhodněné registrace do závodů probíhají on-line na www.behejlesy.cz do 28. srpna, prodloužené registrace pak trvají do 31. srpna, ale startovné už lze pak hradit pouze platební kartou. Pokud nestihnete on-line registrace, je možné se přihlásit za plnou cenu i na místě v den závodu.

Video:

Propozice závodu

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: