Vojenský dril v Praze – kolem Žižky se poběží překážkový závod ARMY RUN

Vojenský dril v Praze – kolem Žižky se poběží překážkový závod ARMY RUN

Prahu čeká pravá vojenská atmosféra. Již v sobotu 15. října se v hlavním městě poběží závod ARMY RUN. Původní český projekt nabídne na více než deseti kilometrech dril od profesionálních vojáků. Na trati bude rozmístěno přes čtyřicet překážek.

Rozhodně nejde o “light městskou” verzi závodu

“Přestože trať závodu vede přes širší centrum města, závodníci musí počítat se vším a to i s bahnem na trati. Rozhodně nejde o “light městskou” verzi závodu,” přiblížil zakladatel závodu Martin Liška s tím, že po Ještědu, Vyškově a Hluboké nad Vltavou je Praha další lokalitou, která zažije bojové podmínky při netradičním překážkovém běhu. Právě v hlavním městě se běží ji třetí ročník ARMY RUN poprvé a letošní série tímto závodem končí.

Závod je součastí seriálu překážkových závodů ARMY RUN. V Praze se poběží poslední závod tohoto seriálu. Více informací o závodě ARMY RUN PRAHA najdete v termínovce.

Jak bývá u ARMY RUN zvykem i tohoto závodu se účastní profesionální vojáci. Při běhu prověří svoji vytrvalost jak jednotlivci, tak celé týmy. Mezi favority patří Jirka Vacík a Martin Hrazdil, vítězové minulých závodů ARM RUN. Závod má omezenou kapacitu, přičemž volných míst zbývá již jen několik desítek.

S čím mohou účastníci počítat a kudy povede trať?

“Start je v areálu TJ Spoje, odkud se poběží okolo sochy Jana Žižky na Vítkově, pro dotvoření atmosféry využijeme i obřích kalichů v prostorách u koně, kde je možné zapálit oheň. Dále se poběží i starým Vítkovským tunelem, kde budou umístěny některé překážky,” popsal Liška s tím, že detaily prozrazovat nechce, aby byly úkoly překvapením až na samotném místě.

Jisté však je, že půjde celkově o kombinaci fyzických i psychických překážek, které bude třeba zdolat. V opačném případě čeká při nesplnění úkolu na účastníky penalizace v podobě trestných angličáků.

Trať jako celek bude středně náročná, její označení je NATO

Stejně obtížnou úroveň měl závod ve vojenském cvičišti ve Vyškově, který měl záštitu Ministra obrany a Armády ČR. Tamní závod nejrychleji zvládl s časem jedna hodina a šest minut Jiří Vacík. Nejlepším týmem byla Dukla Liberec s časem 1 hodina 17 minut (počítá se čas posledního běžce z týmu). Mezi ženami trať nejlépe zvládla Petra Veselá za 1 hodinu a 25 minut.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: