Závod Běhej lesy Brdy startuje již tuto sobotu 22. dubna

Závod Běhej lesy Brdy startuje již tuto sobotu 22. dubna

Třetí ročník seriálu běhů v přírodě – Běhej lesy, odstartuje sezonu 22. dubna závodem v CHKO Brdy, tedy na území bývalého Vojenského újezdu Brdy, který se veřejnosti otevřel po 70 letech teprve loni. Organizátoři připravili pro závodníky novou trasu v západní části Brd ale i spoustu dalších novinek.

Užijete si krásnou přirodu s minimálním zásahem člověka

Trasa z více než 80 % na měkkém povrchu, pozůstatky benediktinského kláštera a krásná příroda s minimálním zásahem člověka. To jsou největší lákadla závodu Běhej lesy Brdy, který si budete moci zaběhnout už v sobotu 22. dubna. Chráněná krajinná oblast Brdy se nachází na území bývalého vojenského újezdu, který sloužil jako cvičiště pro armádu a byl přes 70 let veřejnosti uzavřen. Žilo zde trvale jen třicet obyvatel, což se projevilo na atmosféře místa.

Jedná se o 1. díl seriálu Běhej lesy. Závod vás zavede do Chráněné krajinné oblasti Brdy. Více informací o závodu Běhej lesy Brdy najdete v termínovce.

Můžete si vybrat tratě 22 km, 12 km či dětský závod

Zaběhnout si můžete buď kratší 12km trasu nebo delší 22km trasu. Oproti loňskému ročníku se proběhnete z vesnice Skořice západní částí Brd. Trasy vás zavedou hlubokými lesy a loukami i kolem zřícenin, skalních útvarů či přes hráz Padrťských rybníků. V rámci celého závodního dne je připraven i dětský závod na 500 metrů či 1 km, který odstartuje Šárka Strachová. Pro vítěze dětských kategorií má přichystané závodní čísla ze světových pohárů.

Novinkou je bodování jednotlivých závodů

Novinkou je bodování jednotlivých závodů a vyhodnocení celkového pořadí seriálu (Lesů pán a Lesů paní). Organizátoři připravili nový a spravedlivější systém. Nově bude odděleno hodnocení mužů a žen a bodovací škála bude pro všechny závody stejná, bez ohledu na počet závodníků v jednotlivých závodech

Závodníci se mohou spolehnout kromě atraktivních tras a výjimečné atmosféry i na kvalitní servis

Závodníci se mohou spolehnout kromě atraktivních tras a výjimečné atmosféry i na kvalitní servis. Těšit se mohou na bohatě zásobované občerstvovací stanice, kvalitní čísla s již zabudovaným nevratným čipem, dřevěné medaile v cíli, fotky a diplomy ze závodu ke stažení zdarma a mnoho dalšího. Závodníci si mohou zakoupit v rámci registrace také funkční trička ve speciálním designu Běhej lesy 2017, a to ve dvou dámských a pánských variantách.

Na závod Běhej lesy Brdy zbývá posledních 60 čísel. Registrace jsou možné již jen v den závodu na místě.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: