Nový seriál horských závodů 7 POHOŘÍ vás zavede na nejhezčí místa českých hor

Nový seriál horských závodů 7 POHOŘÍ vás zavede na nejhezčí místa českých hor

RaidLight a Horská služba představuje trailovou sérii 7pohoří. Seriál závodů vás provede postupně 7 horskými lokalitami v České Republice. Organizace série, trasování a výběr lokalit proběhne v úzké spolupráci se členy Horské služby ČR.

V rámci seriálu byly vybrány trasy výhradně v členitém horském terénu. Na vybraných trasách poběžíme mimo asfaltové a zpevněné cesty v přírodě! Věříme, že trailový ráz, společně s horským klimatem našich hor, osloví zdatné trailové běžce a běžkyně, ale také širokou veřejnost. Připraveny jsou vždy 2 varianty : trasy 10+ km s převýšením 500+ m a trasy 20+ km s převýšením 1000+ m. Prověřte své schopnosti na trasách, které absolvují členové horské služby, při svých fyzických testech.

Prohlédněte si další fotografie k článku…

Součástí každého závodu budou také dětské závody v podobě mini orientačního běhu, takže si den užijete nejen vy, ale také vaše ratolesti. Dětský program bude zcela zdarma.

Příjemnou zprávou také je, že všichni závodníci, kteří zdárně dokončí závod, obdrží v cíli účastnickou medaili. Startovné je možné zakoupit buď s pamětním funkčním trikem za vyšší cenu nebo bez. Základní cena startovného je 490 Kč, s funknčím trikem 790 kč.

Pojďme si představit jednotlivé závody:

29. dubna – Jizerské hory

Závod v Jizerských horách bude první zastávkou a také trochu zkouškou pro běžce i organizátory. Organizátoři si pro vás společně s Horskou službou připravili krásnou trať, která běžce zavede až na samotný vrchol nejvyššího vrcholu Smrk (1124 m). Zázemí závodu bude v Novém městě pod Smrkem.

17. června – Beskydy

Po skoro dvouměsíční pauze nás seriál zavede do dalšího pohoří, tentokáte do Slezska rovnou Beskyd. Zde si pro vás organizátoři připravili malé překvapení, které prozradíme později. Zázemí celého závodu bude na Javorovém vrchu.

16. července – Jeseníky

Jeseníky jou pro mnohé jedním z nejhezčích pohoří v ČR vůbec a právě zde bude třetí zastávka. Zázemí celého závodu bude v Koutech nad Desnou.

10. září – Krkonoše

Naše královské pohoří přivítá běžce s trasou přímo skrz národní park a možná bude součástí i výběh na vrchol nejvyšší hory ČR. Zázemí bude v Peci pod Sněžkou.

23. září – Orlické hory

Méně známé, často opomíjené Orlické hory organizátoři nevynechali. V plné kráse vám představí tento kout České republiky. Zázemí bude v městečku Čenkovice.

7. října – Krušné hory

Krušné hory v říjnu už budou v podzimním nádechu, ale o to závod bude hezčí. Zázemí závodu bude na vrcholu Plešivec, před restaurací Plešivec nedaleko Abertam.

22. října – Šumava

Poslední podzimní zastávkou bude pohoří Šumava, kde vás bude čekat zázemí v obci Železná ruda a kde budete mít v rámci trasy možnost vyběhnout si na horu Špičák.

Logo 7 pohoří7 pohoří

7 pohoří je seriál horských závodů, které se konají v sedmi pohořích po celé České republice. Organizátorem a hlavními sponzory jsou značka Raidlight a Horská služba. Tratě každého závodu jsou dlouhé zhruba 20 a 10 km a součástí závodů jsou také dětské závody.

Podrobné infromace a registrace, které jsou již spuštěny najdete na stránkách seriálu 7pohori.cz

Foto: archiv 7 pohoří

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: