O vítězství na jubilejním Brněnském půlmaratonu se utkají domácí běžci

O vítězství na jubilejním Brněnském půlmaratonu se utkají domácí běžci

V neděli 16. dubna z náměstí Svobody v Brně odstartuje jubilejní 5. ročník závodu Craft Brněnský půlmaraton/Brněnská desítka, který očekává rekordní účast běžců a běžkyň napříč věkovými a výkonnostními kategoriemi.

Letošní účast se rozroste o dalších 1700 běžců a běžkyň

Více než šest a půl tisíce účastníků v předchozích čtyřech letech přilákal běžecký závod Craft Brněnský půlmaraton/Brněnská desítka. V neděli 16. dubna se na jubilejním 5. ročníku toto číslo rozroste o dalších 1700 běžců a běžkyň napříč věkovými a výkonnostními kategoriemi. Bude mezi nimi i necelá stovka těch, kteří si nenechali ujít všech pět dubnových akcí, které od roku 2013 pořádá tým BehejBrno.com.

Prohlédněte si další fotografie k článku…

Jedná se o půlmaraton a běh na 10 km, který závodníky zavede do částí Brna, kudy lze za normálních okolností běhat jen stěží. Více informací o Brněnském půlmaratonu/Brněnské desítce najdete v termínovce.

Mezi elitními závodníky na čele závodu nebude chybět ani několik zajímavých jmen domácích běžců

Z pětinásobných účastníků je to ultramaratonec Daniel Orálek, který se aktuálně připravuje s novým trenérem Pavlem Novákem: “Vzhledem ke způsobu přípravy jde moje forma teprve pomalu nahoru a z toho plynou i moje očekávání k závodu. Ten bude zaměřen spíše tréninkově. Samozřejmě však budu velmi spokojen, pokud se mi podaří zopakovat umístění nebo čas, který jsem běžel v předchozích ročnících,“ říká běžec, který má na kontě vítězství, dvě druhá i jedno třetí místo v celkovém pořadí.

O třetí vítězství v řadě bude usilovat další brněnský běžec Martin Kučera, který ale musí počítat i s Jiřím Čípou s osobním časem 1:08:44. „Po tréninkovém výpadku v zimě jsem už na půlmaraton připravený. Chtěl bych si ho hlavně užít a být vnitřně spokojený s časem, který zaběhnu. Trať není nejlehčí, ale je zajímavá a diváci fandí, takže se na závod moc těším,“ uvedl Čípa hájící letos barvy pořadatelského týmu BehejBrno.com.

Na startu se ukáže i obhájkyně ženského titulu triatlonistka Simona Křivánková

Stejnou příslušnost má i obhájkyně titulu i nejrychlejšího času mezi ženami, triatlonistka Simona Křivánková„V tréninku jsme se soustředili hlavně na cyklistiku a plavání, takže jsem sama zvědavá, jak na tom budu. Loni jsem běžela 1:24:00, takže kdybych to zopakovala, budu ráda. Znamenalo by to, že jsem dobře připravená,“ podělila se o svá očekávání loňská vicemistryně Evropy ETU v dlouhém triatlonu.

Nejrychlejší pětice na půlmaratonské trati získá finanční prémie, první tři v každé z mnoha kategorií obou závodů obdrží pohár a věcné ceny.

Nebudou chybět závody dětí a nesoutěžní charitativní běh Minipůlmaraton DEBRA ČR

Doprovodný program letos opět zahrnuje od 9:30 závody dětí, novinkou je pak nesoutěžní charitativní běh Minipůlmaraton DEBRA ČR, který odstartuje v 10 hodin. Přihlásit se mohou všichni zájemci i přímo na místě v den konání. Veškeré informace, včetně těch týkajících se dopravních omezení ve městě, naleznete na webu www.BehejBrno.com nebo na facebooku.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: