KTRC Lipenský půlmaraton se stává kulisou Modrého kódu

KTRC Lipenský půlmaraton se stává kulisou Modrého kódu

Jak tvůrci v čele s režisérem Liborem Kodadem slíbili, tak teď plní. Běžci z Kilpi Trail Running Cupu si zahrají v primáckém seriálu z prostředí záchranářů Modrý kód. Už v sobotu v rámci Lipenského půlmaratonu.

„Náš závod a jeho účastníci budou kulisou, ale právě jsme s režisérem vymýšleli docela zajímavé zápletky do dvou epizod,“ usmívá se Martin Dvořák, ředitel největšího trailového seriálu v zemi KTRC. Na jaře oznámené propojení s lékaři a nemocnicemi se tak rozšiřuje – už teď se ze startovného každého závodu oddělovala částka na podporu dlouhodobě léčených pacientů motolské nemocnice. Tedy možná motivace navíc.

Podívejte se na další fotografie k článku…

Trasa závodu zůstává už popáté nezměněná

Trasa závodu zůstává už popáté nezměněná, protože je (skoro)dokonalá, každopádně alespoň jedna z nejpestřejších, nejrozmanitějších nebo nejspektakulárnějších jakou v tuzemsku najdete.

Jedná se o náročný půlmaraton, který vede okolím Lipenské přehrady. Závod je součástí seriálu Kilpi Trail Running Cup. Více informací o KTRC Lipenský půlmaraton najdete v termínovce. Také si můžete přečíst reportáž z loňského ročníku.

Koho snad její krásy ještě minuly, zkuste si na mapě a nebo mobilu prstem vyhledat kulisy. Start dole v maríně v Lipně u luxusních plachetnic. Pak výběh do dvou třetin sjezdovky, odtud kus lesem přes hřeben až ke šplhačce k vrcholu Lúče (933 m). Odtud strmý trailový pád do Loučovic a k Čertovým proudům na Vltavě, kudy plují odvážní vodáci. Běží se v lese podél kolejí, vskutku romantický úsek. Jenže pak se z Dolních Jírovic za odměnu/trest zase stoupá vzhůru z opačné strany nejprve úvozem, pak loukou a nakonec sjezdovkou Dvorečnou. Od její horní stanice krátký seběh a znovu prďák až k ocelovému schodišti na vrchol Stezky v korunách stromů.

Jejím dřevěným karuselem pak za mohutného povzbuzování návštěvníků seběhnete dolů… vypadá to už na závěrečné klesání… jenže zbývá ještě kilometr a půl po asfaltovém chodníčku na Alpskou vyhlídku. Až tady kolem rybníčka to zlomíte dolů a upalujete cestou necestou dolů do maríny. Kolik soubojů se odehrálo ještě v závěrečných metrech na lipenské kolonádě! Jen pro představu, traťové rekordy drží Jan Havlíček 1:29:05 a Kamila Gregorová 1:44:29. Ale limit vás pustí až na tři hodiny.

Na programu bude i pětka

Startuje se v sobotu odpoledne ve 14.15 (pětka ve 13.45), přesně podle jízdního řádu vlaků, abychom se nemuseli zastavovat jako někde na Tour de France. Jako tradičně se pro ty, kdož si ještě na celou štrapáci netroufnou, nebo čekají jako support rodinného týmu v cílovém epicentru, chystá i pětikilometrový běh. „Jen po rovině, k přehradě a zpět,“ slibují pořadatelé.

KTRC nabízí vysoký závodnický standard včetně stánků spřízněných značek (Kilpi,Birell, Subaru, Salming a dalších), k tomu bohaté občerstvení v cíli, medaile, diplomy i fotografie pro všechny účastníky.

Závod zahajuje jako obvykle Lipno Sport Fest

Závod zahajuje jako obvykle Lipno Sport Fest, bohatý týdenní program sportovních aktivit pro celou rodinu, kde se můžete potkat i s Kateřinou Neumannovou. Ostatně její dávná parťačka ze štafety Iveta Zelingerová-Fořtová, sama taktéž trojnásobná olympionička a čtyřnásobná medailistka z mistrovství světa juniorů, bude opět na startu.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: