Zaběhněte si Český pohár v týmovém běhu. Představujeme netradiční závod Craft Team Running

Zaběhněte si Český pohár v týmovém běhu. Představujeme netradiční závod Craft Team Running

Pokud raději běháte v týmu než jako jednotlivci a rádi byste vyzkoušeli něco nového, zaběhněte si Craft Team Running! Závod, který má nový a jedinečný koncept navržený pětibojařem Davidem Svobodou.

Unikátní závod, který pořádá pětibojař a olympijský vítěz David Svoboda

Taktika a strategie? Důkladný koučink a správné střídání? Možná víc než čistá výkonnost. Ano, může platit i v běhu. Nová čtyřdílná série týmových běhů přináší dosud nevídané běžecké zážitky. Team Running Challenge startuje už 20. května v pražském parku Portheimka.

Nápad se zrodil překvapivě nikoliv z běhu, ale ze světa motokrosu, který organizátory inspiroval k tomu, jak udělat skutečně týmový závod a kolektivní sport.

Základní pravidla znějí následovně: Trať má půlmaratonské parametry (tedy 21, 094 km), závodí 4členná družstva na 15 úsecích. Tam už mohou libovolně nasazovat běžce, rozhodovat se v průběhu závodu podle vývoje.

Ideální příležitost pro týmovou spolupráci i strategické myšlení!

Jen si to představte: váš nejlepší běžec získá náskok, ale druhý a třetí začnou ztrácet. Nasadíte ho raději ještě víckrát, nebo vsadíte na jeho méně, ale rychleji zaběhnutých úseků? A dokážete ho přesvědčit, už znaveného, ještě do posledního kola, aby se vydal do mrtva? Anebo naopak vyrazí co nejlíp hned zpočátku a pak bude věřit, že jeho spoluběžci udrží náskok?

A najmete si „neběžícího“ kouče, nebo to zvládne rozhodnout kapitán na trati? Nabízí se tolik variant! A myslíte, že elitní tuzemský tým dokáže běžet pod světový rekord 58:22 Zersenaye Tadeseho? Patron seriálu, olympijský vítěz v pětiboji David Svoboda, už má v hlavě možná ideální kvarteto – nebo aspoň motivaci pro další běhání.

„Poběží se na krátkém okruhu okolo 1,4 km, takže po celou dobu bude možné sledovat vývoj. K tomu rozjedeme doprovodný program s DJ´s a muzikou. Bude to show,“ říká Martin Dvořák, ředitel pořádající agentury SportGroup.cz, v jejíž režii už běží třeba Kilpi Trail Running Cup a další známé podniky.

Program je připravený i pro rodiny

Start týmů bude hromadný a předávat se bude na definovaném předávkovém území. Těšit se můžete i na hudební doprovod, který vás bude motivovat. Měření bude probíhat přes čipy a výsledky se budou počítat do Českého poháru v týmovém běhu.

Pokud jsou pro vás závody rodinná záležitost, pak určitě oceníte doprovodný Family Run – Just for Fun – štafeta dospělého a dítěte na 1 km, kde děti běží 300 m a dospělí 700 m.

Soutěžit můžete v kategoriích:

  • Muži – junioři
  • Ženy – juniorky
  • Dospělí – junioři mix (2 muži + 2 ženy)
  • Family Run

Lokality:

  • 20.5.2018, Praha 5, Portheimka
  • 15.7.2018, Plzeň Depo 2015
  • 25.8.2018, Lipno nad Vltavou, marina
  • 23.9.2018, Praha 4, park na Pankráci

Více informací o závodu najdete také na jejich webových stránkách.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: