Tipy na nejzajímavější běžecké závody v květnu 2018

Tipy na nejzajímavější běžecké závody v květnu 2018

V květnu je závodní sezóna v plném proudu a termínovka je pořádně nadupaná lákavými běhy od terénních, přes silniční, orientační, krátké, dlouhé a další. Pokud ještě nemáte vybráno, přinášíme vám přehled těch nejzajímavějších závodů nejen v ČR.

Trailové běžecké závody do 25 km

Pokud preferujete terénní závody do 25 km, nabídka je velmi pestrá. Zejména si nenechte ujít KTRC Trail Praha či Posázavský 1/2maraton, který se koná v nádherném prostředí řeky Sázavy. Velkým lákadlem je také první ročník Skalního krosu, který vás provede mezi skalami, po písku i po jehličí nádhernou krajinou Českého ráje..

Trailové běžecké závody nad 25 km

Milovníci dlouhých trailových běhů se v květnu určitě nudit nebudou. Na programu je hodně pěkných závodů, mezi které rozhodně patří Perun Skymarathon, oblíbená Rock-Point Horská výzva, jejíž první díl zavítá do Beskyd a další pěkné závody.

Chcete-li si otestovat svoji výkonnost na nějakém rychlém silničním závodě, ať už desítce, půlmaratonu či jiných kratších tratích, níže máte několik tipů.

Silniční závody na 10 km

Silniční půlmaratony

Silniční maratony

Překážkové závody

Překážkové závody jsou v současné době velmi oblíbené a rozhodně by jste si neměli nechat ujít Gladiator Race v Milovicích.

4. – 6.5. INOV-8 Gladiator Race Milovice – Středočeský kraj

Štafetové závody

12. – 13.5. Vltava Run – Jihočeský kraj

0statní

26.5. Hradecký koloběh – Královéhradecký kraj

Závody na dráze

Pokud rádi běháte na dráze, může si vybrat např. z následujících závodů

Orientační běh

Ideálním odpočinkem od klasických běžeckých závodů je orientační běh. Níže je přehled těch nejzajímavějších OB závodů v ČR.

Zahraniční závody

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: