Mizuno představuje novinky pro trailový i silniční běh

Mizuno představuje novinky pro trailový i silniční běh

Nová letní kolekce japonské značky Mizuno představuje širokou škálu inovativní běžecké obuvi a oblečení. Silniční běh, výkonnostní běh a trailový běh – to jsou tři hlavní kategorie, ve kterých Mizuno představuje své nejlepší modely běžecké obuvi.

Mizuno píše příběh silniční obuvi už od roku 1997

K běhu po silnici nebo na zpevněných cestách potřebují sportovci dokonalé tlumení, aby zabránili přílišnému namáhání kloubů a svalů. Ikonická technologie Mizuno Wave, tlumící vlnová deska, byla s letošní kolekcí posunuta na další úroveň. Mizuno představuje novou technologii CLOUDWAVE, která přináší ještě jemnější, plynulejší a více responsivní běh. Velmi lehká tlumící deska v sobě kombinuje vyduté a vypouklé části, každá z nich přináší běžci různé benefity: zpracování energie při dopadu, posílení přenosu této energie do dalšího odrazu nebo maximální tlumení nárazů na patu.

Mizuno píše příběh běžecké silniční obuvi už od roku 1997, kdy designéři vytvořili ve městě Osaka obuv tak perfektní, že šokovala celý tehdejší běžecký svět: Wave Rider. Obuv se brzy stala ikonou pro běžce po celém světě, kteří čekali na produkt speciálně vytvořený dle jejich potřeb. Dnes už je na trhu model s číslem 21, stále však patří mezi stálice mezi běžeckou obuví a nechybí ani v letošní letní kolekci.

Prohlédněte si i další fotografie k článku…

Nové modely pro začátečníky i vylepšení osvědčených bot

Další novinkou je materiál WAVEKNIT. Model Wave Sky WK v sobě nese základy známé obuvi Wave Sky se všemi technologiemi, avšak svršek je vytvořen z nového pleteného a maximálně prodyšného materiálu, který botě propůjčuje velmi trendy a netradiční vzhled.

Mezi další oblíbené modely rychlé běžecké obuvi vhodné k běhu po silnici patří Wave Sky, Wave Ultima 9 nebo Wave Prodigy. Mizuno myslí také na běžce začátečníky, pro které designéři vytvořili modely Mizuno Ezrun a Mizuno Ezrun LX. Jsou vhodné pro rekreační běžce a nenáročné tréninky. Větší stabilitu a podporu dodají běžcům modely Wave Horizon 2, Wave Inspire 14 a Wave Equate 2.

V Mizuno rozumí rozdílným potřebám běžců. K dosahování co nejlepších výsledků v závodech je potřeba lehká a flexibilní obuv. Odborníci ji vytvořili navíc tak, aby dokonale padla běžci na nohu
a zajistila mu tak maximální požitek z běhu. V nových zářivých barvách se letos představí modely Wave Shadow, Wave Sonic a Wave Emperor 3 – modely, které podpoří každého závodního běžce v jeho nejlepších výkonech.

Mizuno Trail se zaměřuje na tlumení, stabilitu a trakci

Ne každý běžec trénuje rád na pevném povrchu. Mnozí si užívají běh náročným terénem, při kterém potřebují rozdílné parametry u svých běžeckých bot. Tlumení, stabilita a trakce – to jsou tři vlastnosti, které v sobě nese každá obuv Mizuno vhodná k běhům v terénu. Modely mají různě zakřivené drážky na podrážkách podle potřeb trailových běžců.

Jedinečný komfort a ochranu v terénu poskytují modely Wave Mujin 4, Wave Daichi 3, Wave Hayate 4 a Wave Kien 4. Wave Mujin nabízí nejvyšší úroveň tlumení, je tedy vhodný k drsnému terénu, naopak Wave Hayate nabízí maximální trakci a sportovec tak bude podávat skvělé rychlé výkony i v náročném terénu. Všechny modely jsou vhodné jak pro tréninky, tak k závodům.

Výbava běžce není pouze o kvalitních botách. Pánská prémiová řada sportovního oblečení představuje multifunkční lehké kousky oblečení, které skvěle padnou a obsahují reflexní prvky pro lepší viditelnost při večerních bězích. U tohoto druhu běžeckého oblečení jsou reflexní prvky zvláště důležitou součástí. U dámské řady, v kombinaci žluté, modré a šedé barvy, tomu není jinak.

Oblečení z řady pro trailový běh obsahuje spoustu kapes pro výživové doplňky nebo elektronická zařízení, čímž se stává nezbytnou a praktickou součástí výbavy běžce. Každý prvek je navržen tak, aby podpořil trialového běžce v každém okamžiku jeho běhu.

Kolekce Performance:

Wave Shadow

Nový design, nové technologie. Wave Shadow je obuv připravená na každodenní tempo. Zajišťuje responsivní a lehký běh. Vytvořena se zabudovanými technologiemi CLOUDWAVE a DynamotionFit, díky které bota skvěle sedí na noze. Shadow je vhodná obuv pro běžce se všemi typy nášlapu, kteří mají vyšší tréninkovou a závodní zátěž.

Doporučená cena: 3 590 Kč

Prohlédněte si i další fotografie k článku…

Wave Sonic

Perfektní obuv vytvořená k rychlým závodům. Tlumící vlnová deska ve střední části mezipodešve přenáší velké množství pohlcené energie do dalšího odrazu. Perfektně padne na nohu závodníka, bez kompromisů. Wave Sonic je velmi lehká obuv, stvořena pro rychlost.

Doporučená cena: 3 290 Kč

Wave Emperor 3

Nejrychlejší model Mizuno, skutečný závodník – vytvořena speciálně pro náročné sportovce. Wave Emperor 3 je nová běžecká obuv, která dodá běžcům bezkonkurenční pohodlí a magickou sílu. Paralelní vlnová deska zajišťuje tlumení potřebné k závodění na kratší trasy. Model je vhodný pro běžce se všemi typy nášlapu, k závodům po silnicích a zpevněných cestách.

Doporučená cena: 3 590 Kč

MizunoMIZUNO je známá sportovní značka s velmi dlouhou tradicí. V dalekém Japonsku se začaly jejich produkty vyrábět již v roce 1906. V jejím sortimentu najdeme tu nejkvalitnější obuv na mnoho druhů sportů, ale i oblečení a funkční doplňky. Na své si přijdou muži, ženy i junioři. Hlavním segmentem na našem trhu je však běh, kde se technologie Mizuno řadí mezi ty nejlepší na světě. Vyzkoušejte sami!

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: