Jesenický dvojzávod v běhu do vrchu 4. a 5. 8. 2018

Jesenický dvojzávod v běhu do vrchu 4. a 5. 8. 2018

První srpnový víkend si poměří síly běžci, kteří se zúčastní již poosmé unikátního jesenického dvojzávodu v běhu do vrchu: Holba běhu na Šerák a Běhu na Sokolí vrch. Oba běhy jsou zařazeny do seriálu běhů Maratonstavu Českého poháru v běhu do vrchu.

V sobotu 4. 8. proběhne Holba běh na Šerák pořádaný TJ Šumperk.  Jeho součástí je Mistrovství ČR mužů, žen, juniorů a juniorek v běhu do vrchu, které je zároveň kvalifikací na MS. Start závodu pro všechny kategorie bude ve 12 hodin  za Penzionem U Julka (Bělá pod Pradědem). Trať měří 9,5 km s převýšením 813 m. Na kategorii juniorky a příchozí čeká trať 6 km dlouhá s převýšením 461 m. Startovné pro předem přihlášené do 31.7. 2018 přes internet je 130 Kč, v den závodu 150 Kč. Na nejúspěšnější závodníky čekají finanční ceny a věcné odměny v celkové hodnotě mezi 30 – 40 tisíci Kč.

V rámci Holba běhu na Šerák se také koná Závod všestrannosti pro děti od 3 do 15 let (start v 10 hodin), které absolvují trojboj: rovinný přespolní běh, skok do dálky a hod na cíl. Startovné je zdarma a děti obdrží drobné věcné ceny.

V roce 2017 byli nejúspěšnější v závodech celorepublikového významu v mužích R. Krupička z TJ Jiskra Ústí nad Orlicí (41:33,07) a mezi ženami P. Schorná z TJ Maratonstavu Úpice (50:12,03).

V neděli 5.8.2018 se uskuteční Běh na Sokolí vrch pořádaný Fenix Ski Team Jeseník, z.s., který loni v mužích vyhrál O. Horák z AK Kroměříž (31:11,0) a mezi ženami T. Metelková z TJ Sokol Hradec Králové (35:26,5), kteří se také stali absolutními vítězi jesenického dvojzávodu. Na trať dlouhou 6 km s převýšením 550 m vyrazí v 11 hodin z autocampingu Bobrovník (Lipová-lázně). Startovné pro předem přihlášené do 1. 8. 2018 přes internet je 100 Kč, v den závodu 120 Kč. Na tři nejúspěšnější závodníky v každé kategorii čekají věcné odměny a na první tři v absolutním pořadí mužů a žen finanční prémie.

Součástí nedělního podniku je dětský běh AC Bobrovník zahrnující kategorie od předžáků po mladší žáky, které čekají v 10.30 běžecké závody. Startovné je zdarma a tři nejrychlejší v každé kategorii se mohou těšit na diplomy a drobné věcné ceny.

Tři nejlepší v absolutním pořadí mužů a žen unikátního jesenického dvojzávodu v běhu do vrchu obdrží dárkové poukazy na sportovní vybavení v hodnotě od 2500 do 1000 Kč. Pro jednotlivé kategorie jsou připraveny věcné ceny v hodnotě 20 000 Kč.

Generálním sponzorem Holba běhu na Šerák je Holba Hanušovice a  MČR se koná pod záštitou Českého atletického svazu. Oba běhy jsou podporovány městy Jeseník a Šumperk, obcí Bělá pod Pradědem a  Olomouckým krajem a řadou regionálních firem.

Online registrace závodníků se provádí na www.behnaserak.cz, kde jsou k dispozici ostatní relevantní a aktualizované informace nebo facebookový profil.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: