Seriál RUN TOUR zavítá 1.9. do Ostravy

Seriál RUN TOUR zavítá 1.9. do Ostravy

Ještě jsme nestačili sundat z krku medaili, kterou jsme si vyběhali na náročné, ale velmi krásné trati v Liberci, a už nás čeká další zastávka seriálu RUN TOUR. Po roční odmlce zavítáme do Ostravy. Metropole Moravskoslezského kraje bude hostit v pořadí šestý závod tohoto běžeckého seriálu.

Trať opět zavítá do bývalých železáren

Trať je na rozdíl od Liberce opravdu městská, přesto běžci se mohou připravit na opravdu jedinečný zážitek. Závod totiž povede i pověstnými ostravskými železárnami v Dolní oblasti Vítkovic. Běh mezi bývalými světoznámými hutěmi proto láká každým rokem stále více běžců a běžkyň. Ti se mohou v průběhu závodu kochat opravdu zajímavou průmyslovou architekturou, která má v dnešní době ráz velmi zachovalého muzea.

Jedná se o městský závod na 10 km a 5 km, který účastníky mimo jiné provede ostravskými železárnami. Více informací o RunTour Ostrava najdete v termínovce.

Kapacita závodů je 1500 míst a počet těch volných k registraci rychle klesá. Určitě pozitivní zprávou pro pořadatele závodu, a pro vás závodníky je zase informace, aby ten, kdo si chce závod v Ostravě zaběhnout, by neměl dlouze otálet a rovnou se zaregistrovat.

Tradiční a oblíbené dětské závody bez omezení kapacity

Poslední prázdninový víkend si děti mohou užít naplno. Již od 10 hodin je pro ně připraven tradiční „Rákosníčkův běh“ na 500 a 1000 metrů. Pro ty, kteří si závodit netroufnou, je připraveno plno jiných atrakcí, kde mohou uplatnit své pohybové schopnosti a společně s rodiči využít poslední víkend před školou k bujarému dovádění.

V Ostravě jsou k vidění vždy rychlé časy

To hlavní v Ostravě vypukne úderem poledne. Když na ostravské radnici začnou odbíjet poledne, zazní startovní výstřel NOVA běhu na 5 kilometrů. Jenom o hodinu později, tj. ve 13 hodin, vyběhne cca 750 běžců a běžkyň na trať delšího závodu, Česká pojišťovna Run na 10 kilometrů. Podíváme-li se do výsledkové listiny uplynulých ročníků, tak zjistíme, že tamní trať je velmi rychlá a výsledné časy patří k nejrychlejším v celém seriálu RUN TOUR. Takže i příznivci rychlých tratí a výsledných časů, si určitě v Ostravě přijdou na své.

K dosažení vámi vysněných časů pomohou běžečtí vodiči

Již několik let bývá pravidlem, že na obou tratích se během závodu pohybují běžci s vlaječkou na zádech. Jsou to běžečtí vodiči, kteří vám pomohou s tempem. Spousta běžců tuhle činnost již využívá, ale najdou se ti, kteří běží poprvé a neví, co od nich mohou očekávat. Vodiči běží na předem určený cílový čas. Pokud se jich budete držet, tak v cíli by jste měli být v čase, který má každý vodič na praporku, a navíc poběžíte rovnoměrně. Vodiči v závodě na 5 km běží na čas 25 a 30 minut. Na 10 km na časy 45, 50, 55 a 60 minut. Všichni vodiči na závodech RUN TOUR jsou vesměs zkušení, tudíž spolehliví běžci.

Výročí 100 let od založení Československé republiky

Nezapomeňte, že celý letošní ročník, si na každém ze závodů seriálu Run Tour připomínáme 100. výročí od založení Československé republiky a 25 let od založení samostatné České republiky. Hlavní odměnou je medaile skládaná do tvaru naší republiky. I zde v Ostravě se však mohou těšit muži i ženy, kteří skončí na 25., respektive na 100. místě na 5 i 10 kilometrové trati, na krásné kompresní podkolenky s českou vlajkou od partnera závodu společnosti ROYAL BAY. Zase jeden z důvodu, proč do Ostravy přijet, a hlavně se postavit na start. V sobotu 1. září se na Vás těšíme v Dolní oblasti Vítkovic.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: